Mit tudtok az ezüst-nitrátról? Mérgező?
Ha 10%-os ezüst-nitráttal kezelem a szájnyálkahártyámat, milyen gyakran tehetem ezt meg? Milyen baj lehet abból, ha lenyelek belőle? Mennyire mérgező?
(Gyógyszertárban vettem.)
Nem beszél hülyeségeket.
Az ezüst-nitrát jó fertőtlenítő szer, erősen oxidál (amivel már magában is ferőtlenít) a belőle keletkező kolloid ezüst pedig még a továbbiakban is fertőtlenít.
Az ecsetelt terület valószínűleg el fog színeződni, esetleg fekete lesz, de nem kell megijedni, ez csak a legfelső bőrrétegre lerakódott ezüst ami végőrétegként van fent. 1-2 hét alatt kopik le.
És lehetőleg csak kevés oldattal ecseteld le a kérdéses területet.
Ha lenyeled az ezüst-nitrátot, szétmarja a gyomrodat , éppen ezért nem is merik az orvosok felírni , inkább ők ecsetelnek személyesen....
Egyébként aftára sokkal jobb szer mint a Glykosept,Corsodyl,Gingisol , vagy akármelyik másik vény nélkül kapható készítmény , elég napi egyszer használni és az afta pár napon belül eltűnik , nem kell heteket várni !
Nekem 20%-os ezüst-nitrátot írt fel az orvos, nekm is aftára, de szerencsére kb egy éve, hogy nem jött ki. Viszont mivel fáj a torkom mostanában, így gondoltam beecsetelem vele, az baj szerintetek, ha lenyelem?
Értelemszerűen, ha a torkomat bekenegetem vele, akkor nem szándékosan, de a nyállal együtt lenyelem. (Nincs valami jó íze.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!