Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit tudtok az ezüst-nitrátról?...

Mit tudtok az ezüst-nitrátról? Mérgező?

Figyelt kérdés

Ha 10%-os ezüst-nitráttal kezelem a szájnyálkahártyámat, milyen gyakran tehetem ezt meg? Milyen baj lehet abból, ha lenyelek belőle? Mennyire mérgező?

(Gyógyszertárban vettem.)

2009. júl. 7. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem beszél hülyeségeket.

Az ezüst-nitrát jó fertőtlenítő szer, erősen oxidál (amivel már magában is ferőtlenít) a belőle keletkező kolloid ezüst pedig még a továbbiakban is fertőtlenít.

Az ecsetelt terület valószínűleg el fog színeződni, esetleg fekete lesz, de nem kell megijedni, ez csak a legfelső bőrrétegre lerakódott ezüst ami végőrétegként van fent. 1-2 hét alatt kopik le.

És lehetőleg csak kevés oldattal ecseteld le a kérdéses területet.

2010. máj. 28. 22:43
 12/14 anonim válasza:

Ha lenyeled az ezüst-nitrátot, szétmarja a gyomrodat , éppen ezért nem is merik az orvosok felírni , inkább ők ecsetelnek személyesen....

Egyébként aftára sokkal jobb szer mint a Glykosept,Corsodyl,Gingisol , vagy akármelyik másik vény nélkül kapható készítmény , elég napi egyszer használni és az afta pár napon belül eltűnik , nem kell heteket várni !

2013. máj. 23. 19:25
 13/14 eSzik válasza:

Nekem 20%-os ezüst-nitrátot írt fel az orvos, nekm is aftára, de szerencsére kb egy éve, hogy nem jött ki. Viszont mivel fáj a torkom mostanában, így gondoltam beecsetelem vele, az baj szerintetek, ha lenyelem?

Értelemszerűen, ha a torkomat bekenegetem vele, akkor nem szándékosan, de a nyállal együtt lenyelem. (Nincs valami jó íze.)

2014. aug. 26. 10:39
 14/14 anonim válasza:
az ezüst ionok a gyomorban lévő sósav klorid-ionjával oldhatatlan ezüst-kloridot képeznek, ami ezután eltávozik a szervezetből. Senki sem fog meghalni, ha kenegeti vele a száját, ellenben az ezüst-ionok oxidáló-fertőtlenítő hatásúak. Az orvos nem véletlenül javasolta.
2016. júl. 12. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!