Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha Greenwich-i idő szerint...

AndRU kérdése:

Ha Greenwich-i idő szerint éppen déli 12 óra van Greenwich-ben, akkor hány óra van a Föld középpontjában?

Figyelt kérdés
Ha Greenwich-i idő szerint éppen déli 12 óra van Greenwich-ben, akkor hány óra van a Föld középpontjában?
2012. jún. 24. 08:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

és olyan sok idő az az egy nap na nem gond választok majd én

vagy hagyom a francba az egészet

2012. jún. 24. 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
60%

Ez akkor a 10$-os kérdés?

Tudományosan megközelítve a dolgot, előszöris el kell dönteni, hogy mi számít a Föld közepének. A Föld ugyanis nem teljesen gömbölyű, nincs tehát olyan közepe, ami a felszín minden pontjától egyenlő távolságra van. Azt valahogy közelíteni kell. Erre már eleve több megoldás lehet, pl a Földet egy közelítő gömbbel helyettesítjük, és annak vesszük a középpontját. Igenám, de mi legyen a közelítő gömb? Lehet például a legmagasabb pontot is éppen befoglaló gömb, egy átlagos magasságot befoglaló gömb, a legmagasabb és a legmélyebb pont átlagát befoglaló gömb, vagy bármi hasonló. Ha tehát megvan a Föld középpontja, amit már eleve nem könnyű meghatározni, akkor mennyi az idő ott? Például annyi, ami ott van, amelyik pontja a felszínnek ehhez a középponthoz legközelebb esik. Már csak azt kell eldönteni, hogy ez lehet-e a víz alatt? Egyszerű, ugye?

PS: úgysem fizet.

2012. jún. 24. 10:02
 13/26 A kérdező kommentje:

én egyet értek veled küllőmben. Egészen megértettem amit írtál.

ez egy virtuális pénz és van egy vásár ahol el lehet költeni és amit veszel belőle aszt kiküldik de ebből azok húznak ki a legtöbbet akikké a honlap mert a kérdésért és a hirdetésért ők pénzt kapnak vagyis nekem végig kell néznem 6db hirdetést 1 percig és a reklámosok pedig füzetnek nekik hogy azon az oldalon hirdetnek én pedig kapok 5 pontot egy reklámért ha megnézzem és várok 1 percet abban igazad volt hogy már holnap más a kérdés

na megpróbáltam megfogalmazni remélem érted

2012. jún. 24. 10:15
 14/26 A kérdező kommentje:
jah és 2 vagyok nyelvtanból
2012. jún. 24. 10:16
 15/26 anonim ***** válasza:
Ezen mondjuk pont nem lepődünk meg.
2012. jún. 24. 10:17
 16/26 A kérdező kommentje:
az nem gond én sem
2012. jún. 24. 10:20
 17/26 A kérdező kommentje:
huuuuuuuu jót tippeltem hahahahahahha
2012. jún. 24. 10:22
 18/26 anonim ***** válasza:
És hány óra van a Föld középppontjában? Amúgy jó lett volna a kérdés eredeti nyelven közzétenned, ahogy feltették...
2012. jún. 24. 11:07
 19/26 wegman8 válasza:
6-12óra a helyes válasz!
2012. jún. 24. 11:37
 20/26 anonim válasza:
Mit érdekel téged buzernyák??? Ha nem tudod, ez van, de mástól nem kéne elvenni a napi kérdést... párszor volt már e miatt vita. Nemcsak a nyelvtanoddal, hanem a felfogásoddal is baj van. Ha meg nem tudod a parkopoliszon a választ, ez van, ezt kell szeretni, nem lehet mindenki okos... hülyének is kell lennie, hidd el, ha nem válaszolnál jól, nem omlana össze a rendszer
2012. jún. 24. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!