Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Olyan "űrtudomány" amit...

Olyan "űrtudomány" amit filmekben stb. látni hogy messzi bolygókra jutnak el, mikor válhat valósággá? Az én életemben még megtörténhet? (18)

Figyelt kérdés
2012. jún. 23. 00:25
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

ma 13:40

Meséld már el, hogy ezt a csodálatos elméletet hogy alkalmazod gyakorlatban?? Ennek semmi köze ahhoz a tényhez, hogy lehetetlen elérni 600 fényévre 18 millió éven belül, a tudomány jelenlegi állása szerint. Én értem, hogy léteznek különböző téridő hajlításos teóriák, de az ilyen dolgokat megvalósítani abszurd, ha csak arra gondolsz, hogy jelenleg hol tartunk. Simán kilehet jelenteni, hogy a következő 500 évben sem fogunk túl nagy előrelépést tenni ebben az ügyben.

Mellesleg Einstein relativitáselmélete már régen kiderült, hogy hamis.

Én meg elfelejtettem, hogy gyakorikerdeseken regetegen sci-fi rajongók, és a Star Wars, meg Star Trek világában élnek, és előszeretettel pontozgatnak le, ahelyett, hogy reálisan belegondolnának ezekbe a számokba.

De nem fogom magam olyan miatt stresszelni, amit egyikőnk sem fog megélni, azt hisztek amit akartok.

2012. jún. 23. 16:53
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Miért is lenne hamis Einstein relativitás elmélete? Én erről még nem hallottam, és nem is igazán hiszem el.
2012. jún. 23. 16:59
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Akkor innen indul a nézeteltérés. Keress rá googleval, szerintem az első 18210 találat mind erről szól. Én innen kiszálltam.
2012. jún. 23. 18:18
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg Einstein relativitáselmélete már régen kiderült, hogy hamis."

Marhaság. Senki nem cáfolta meg eddig, kivéve az ilyen önjelölt tudósokat, és ők is csak elméletben próbálták.

Mellesleg az ált. rel-re vagy a spec. rel-re gondolsz?

Mellesleg kísérletileg többször igazolták mindkettőt.

Pl. Fényelhajlás jelensége 1919-ben, idődilatáció kül. erősségű gravitációs mezőkben, relativisztikus tömegnövekedés részecskegyorsítókban, stb.

2012. jún. 23. 20:07
 25/33 anonim ***** válasza:

Ja, és a kérdésre válaszolva:

A legközelebbi naprendszer az Alfa Centauri hármas csillagrendszere, 4 fényévre van. Tegyük fel, hogy sikerül olyan hajtóművet csinálni 100 éven belül (ami nagyon-nagyon valószínűtlen), amivel a fénysebesség felével lehet utazni. Ekkor, ugye 8 évig tartana csak az odaút! Sajnos, az emberi szervezet még egy évig sem bírná a közel 0 gravitációt, visszafordíthatatlan károsodások lépnének fel. Úgyhogy először vmilyen mesterséges gravitációt kéne létrehozni az űrhajóban. És még ekkor is, mi a garancia arra, hogy le tudnának szállni az ottani valamelyik bolygóra?

Úgyhogy a válasz: sajnos, nem. :(

2012. jún. 23. 20:16
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Ha megtörténik is (sztem már megvolt) sem fog nyilvánosságra kerülni...

Ellentmondana a válságpiacnak amiből extraprofitot termelnek bizonyos országok.

Könnyű befogni ezzela prolik pofáját, hogy ne keljen költeni rájuk, lényegében ezzel a két szóval mindent meg lehet magyarázni.

"válság van"

2012. jún. 25. 02:49
 27/33 anonim ***** válasza:

A mesterséges gravitáció már régen létezik.

Forgómozgással érik el.

2012. jún. 25. 02:51
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg Einstein relativitáselmélete már régen kiderült, hogy hamis. "

Tényleg? Akkor a GPS-eknek valaki szóljon, hogy rosszul működnek, mert ők is a relativitás elmélete alapján üzemelnek. Sőt, a Merkúr pályája is csak eme "hibás" elmélet alapján számítható jól... De biztos az elmélet a hibás, persze :D

2012. jún. 25. 07:32
 29/33 anonim ***** válasza:

Egyrészt: azért csak sikerül valami célpontot találni 600 fényévnél közelebb is, úgyhogy kár itt leragadni.

A másik, hogy most 15km/s -os sebességgel megy pl a Voyager 2, de a következő generációs meghajtók simán egy nagyságrenddel jobbak lesznek.

Persze még az sincs sehol egy 0,1c-től.

Elvi akadálya nincs igazából egy 0,7-es fénysebességnek. (Csak hát az a fránya energia...) Bár az szinte biztos, hogy emberi utazás helyett inkább szondákat kell küldeni. (Nincs visszaút, kevesebb gond az út alatt)

Okos szondák építése nem olyan feladat, amit ne lehetne 50 év alatt megoldani.

Szóval szerintem reális egy csillagközi utazás 100 éven belül.

2012. jún. 25. 09:15
 30/33 valaki234 ***** válasza:

Szerintem lehetséges. Legalábbis ha azt nézed, hogy a tudomány (persze nem úgy egyenletesen, hanem néha nagyobb ugrásokkal) mostanában elég gyorsan fejlődik.

Ja, és ha rájönnének, hogy hogyan lehet teleportálni(a gyakorlatban), akkor csak egyszer kéne eljutni az adott helyre, utána már minden menne elég gyorsan.(Hozzáteszem engem semmivel nem lehetne rávenni, hogy teleportáljak)

Bocs, ha valami olyat írtam le, amit már más is írt, nem olvastam végig az összes választ.

2012. jún. 25. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!