Azok a matematikai modellek, amik leírják a téridő szerkezetét lehetővé teszik, hogy egymástól függetlenül, bármennyi a miénkhez hasonló (vagy tetszülegesen különböző) univerzum létezzen velünk "párhuzamosan".
Semmi bizonyíték nincs arra, hogy ilyen létezne. SEMMI. sajnos. :-D Sok multiverzum model lényege, hogy a világok között nem létezhet kapcsolat, így a flaszifikálhatóság leghalványabb reményével sem kecsegtetnek, míg mások szerint a világok között féregjáratokon keresztül lehet kapcsolat. (A féregjáratok létezésére ugyancsak semmi jel nem utal, nem több matematikai trükközésnél, egyelőre).
Az ezzel foglalkozó elméletek tudományosságát én erősen megkérdőjelezem, szerintem a húrelmélet is inkább ezotéria, mint fizika.
2012. jún. 20. 22:11
3/17 anonim válasza:
Igen, a párhuzamos Univerzumok ténye már a tudomány asztalán van. Boncolják. Az nem úgy van, hogy semmi bizonyíték. Van bizonyíték is, meg ellenbizonyíték is, csak még kialakulatlan a helyzet. A féreglyukak is lééteznek jelenlegi állás szerint. Van olyan felfogás, hogy a párhuzamos univerzumok mind egyformák, Egy pontból indulnak el a térben, és egymás közelében, mint az egy pontból kiinduló sugarak, úgy helyezkednek el. Egyenlőre csak a fantázia-rajzokon látni ezt.
2012. jún. 20. 23:00
4/17 anonim válasza:
Megoszthatnál valami bizonyítékot a mutiverzumról és a féregjáratokról. Érdekelne... gondolom másokat is.
2012. jún. 20. 23:11
5/17 A kérdező kommentje:
A fekete lyukak állítólag féregjáratokkal kötnek össze, de oda még fejlett űrhajóval is fizikai képtelenség lenne bejutni. Am. ez sztem olyan, mint az időutazás, hogy ha a jövőben lehetséges lenne az időutazás miért nem jön vissza senki sem, ugyanez a párhuzamos univerzumoknál, ha léteznek és lehetséges az utazás közöttük, akkor létezhetnek olyan valóságok is ahol fejlettebb a tudomány és lehetséges, akkor miért nem jött ide még senki sem párhuzamos világokból? Persze én ezt sci-fikből következtettem le.
érdemes elolvasni mert érdekes.(én már csak tudom)
2012. jún. 21. 22:25
7/17 anonim válasza:
Igen könyvek vannak erről, egyiknek az a címe: Párhuzamos Univerzumok, már vagy 10 éve adták ki, hát most az íróját nem tudom megmondani.
2012. jún. 21. 22:59
8/17 anonim válasza:
És a televízió tudományos műsoraiban is látni.
2012. jún. 21. 23:02
9/17 anonim válasza:
Akkor most én tudom rosszul, vagy tényleg más a multiverzum és a párhuzamos univerzum? Úgy tudom a párhuzamos univerzum valami kvantumfizikai dolog, hogy minden lehetőség egy-egy univerzumba végbemegy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!