A 4. örlőfog megléte minek a jele? Miért alakult ki?
Figyelt kérdés
Az olvastam,hogy az Aborigineknél-ausztrál őslakóknál gyakori.
Mit is jelent ez pontosan?
2012. jún. 20. 20:02
1/1 Brányi Bence válasza:
Off, de valamennyire a témához tartozik:
Minek a jele? Gőzöm sincs, de engem is érdekel (már csak azért is, mert 36 fogam van).
Amúgy gondolom a génállomány mutációja ez is, mivel a nálunk a családban soha senkinek nem volt ilyenje.
Mit jelent? Semmit. Konkrét haszna nincs, mivel annyira hátul vannak, hogy a rágásban nem vesznek részt, tehát gondolom evolúciós maradvány.
Az pedig, hogy egy (földrajzilag, stb.) zárt törzsben gyakrabban előfordul, azt jelenti, hogy örökölhető (pl.: az egymás között házasodó Habsburgok között is nagy arányban fordult elő a nyúlszájúság).
Szerintem kár lenne ebbe belelátni bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!