Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Találtam a minap egy megkövese...

KoЯn kérdése:

Találtam a minap egy megkövesedett fa darabot. Menyi idő alatt/után kezd el megkövesedni egy fadarab?

Figyelt kérdés
2012. jún. 17. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha ezekre rákeresel google-al, a képek alapján be tudod lőni, melyikhez áll legközelebb, és akkor az életkorát is megbecsülheted.

2012. jún. 17. 19:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt egy összefoglaló:

[link]

Ezen a képen:

1:Tőzeg

2:Lignit

3:Barnakőszén

4:Feketekőszén

[link]

2012. jún. 17. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezek jobb képek:

Tőzeg:

[link]

Lignit:

[link]

Barnakőszén:

[link]

Feketekőszén:

[link]

Antracit:

[link]

2012. jún. 17. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Meg kell különböztetni kövesedett és szenesedett fossziliát.Hegyek felgyűrődésekor bzáródott fás részek kövesednek mivel Ca és Si tartalmú ásványok (szervetlen. préselődtek bele. Ez a fosszilia nem gyullad meg.A növények fák nedves mocsaras részbe való elsüllyedése, nyomás növekedés elszenesedést eredményez fokozatosan ahogy az első dokumentálta itt éghető többfajta szénféleség keletkezik attól függően mióta és milyen mélyen van.Ez a folyamat 10-többszáz millió évig tartott.
2012. jún. 17. 19:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy képet nem tudok feltölteni róla de találtam egy megközelítő képet.Így néz ki kb: [link]
2012. jún. 19. 10:08
 6/6 anonim válasza:
hasonlót találtam én is... a megkövesedés folyamata tudomásom szerint igen hosszú idő... egy ilyen fa féle szerintem kb 10-30 millió év,mire így megmarad... az én példányom oldalán kormolódás látható valószínűleg tűzvész....,és a folyamat még nem teljesen ment végbe.... kb a kövesedés félútjánál találtam meg....
2014. okt. 9. 22:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!