Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az elektromosság?

R Daneel Olivaw kérdése:

Mi az elektromosság?

Figyelt kérdés

-Mit jelent az, hogy elektromosan töltött anyag elektromágneses teret hoz létre?

-Milyen kapcsolata van a mágnesességgel?

-Miért vonzzák egymást az ellentétes töltések, azonosak miért taszítják?

-Van-e valami jelentősége hogy a proton a pozitív töltésű az elektron pedig a negatív?

-Miért a proton elektromos töltése az elemi töltés, miért nem az elektroné?

-Mi a hajtóereje az egésznek?

Vagyis a lényeg milyen természeti erők rejlenek e mögött a jelenség mögött?

Milyen megfigyelések alapján szűrték le a tapasztalatokat, amik alapján aztán megfogalmazódtak a természettörvények és hipotézisek?

2012. jún. 15. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Huhh.

Hát olyan, mint a mágneses tér, vagyis vonz vagy taszít. De mitől? - kérdezed erre.Hát mi a csudától? Erre azt mondom, benne rejlik az egység felbomlása kettőségre. Az egységből lesz a proton meg a neutron, vagyis a pozitív meg a negatív. Szerintem az anyagban is benne rejlik az Eredendő információ, és ez okozza.

Hasonlít a mágnességhe, de a természetes mágnesnek nem kell az elektromosság, hanem az elektronok "maguktól" rendbe sorakoznak, vagyos mind az orrukat fordítják ugyanabba az irányba.

Mint fent írtam. Vagyis nem tudom.

Az a jelentősége, hogy ez a vnzás összetartja őket, innen van az anyagok szilárdsága.

Mindkettő "elemi". (szerintem)

A hajtóereje az Eredendő Energia.

Azzal a felfogással azonosulok, hogy az Eredet, vagyis a kezdet az eredendő Energia, Élet és Információ, vagy jobb elnevezés a Tudat. (esetleg az értelem). Én ezt a hármat: Energia, Élet, Tudat, együtt Istennek nevezem. Ez a kezdet és a vég, vagyis az Alfa és az Omega. Jézus is erről beszélt. Természetesen volt idő tapasztalatokra és megfigyelések sokaságára, de leginkább az Isteni Tudat az, ami elér hozzánk, ezáltal kezdjük érteni, világosan felfogni a dolgokat.

2012. jún. 16. 00:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ

Hogy van e valami jelentősége azt úgy értettem, hogy találomra döntötték e el azt h az elektron legyen a negatív és a proton a pozitív, vagy valamiféle matematikai oka van hogy a p+ elektromos töltése az elemi töltés és az e- lett ennek a mínusz egyszerese

2012. jún. 16. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocs, egy hibát fedeztem fel a válaszomban. Nem a neutron a negatív, hanem az elektron. A neutron az semleges.
2012. jún. 16. 22:36
 4/4 anonim ***** válasza:
A megismételt kérdésedre majd valaki más fog válaszolna, én nem tudok.
2012. jún. 16. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!