Vérvételnél honnan tudják hogy meddig kell szúrni a tűt hogy jó helyre menjen?
Figyelt kérdés
Vagy ezt csak úgy érzésre csinálják? De senkinek sem egyforma a karja, valakinek vastagabb, valakinek vékonyabb. És az ér sem ugyanolyan sosem.2012. jún. 7. 18:43
1/8 anonim válasza:
Mivel ez a szakmájuk az orvosoknak/ápolóknak. Az ér amiből veszik a vért minden emberben ugyanott van (könyökhajlat), és ott nem szokott előfordulni zavaró szövet (pl. izom). Ők ezt már első-másodéves egyetemistaként szakmai gyakorlaton meg tudják csinálni, hát még végzett orvosként!
2/8 anonim válasza:
érzed mikor szúrtad át az érfalat
4/8 anonim válasza:
A bőr és az érfal keményebb ha a hegye ezt átszúrja akkor könnyebben megy
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mostmár értem, akkor lehet érezni, erre voltam kíváncsi :) És ha belilul és feldagad utána az mitől van? Hogy lehet rosszul szúrni?
2012. jún. 7. 19:31
6/8 anonim válasza:
Ha belilul és feldagad, akkor talán átszúrtad a vénát. Lehet rosszul szúrni, simán: túl erősen nyomod és akkor átszúrod, túl gyengén, és csak felkarcolod (ezt mondjuk lehet látni, nem jön vér), mellészúrsz (ezt nekem egyszer sikerült egy biológia gyakorlaton) stb.
7/8 anonim válasza:
Barátnőm ápoló és elég ügyesen tud vért venni, de vele is előfordult már, hogy rosszul bökött, mert vannak olyan esetek, hogy annyira vékony, vagy nehezen kitapintható a véna, hogy szinte lehetetlen megtalálni.
8/8 anonim válasza:
Vagy azért lilul be, mert átszúrják a vénát, vagy azért, mert nem szorítod elég ideig és a szövetek közé folyik a vér.
Egyébként érzés és tapasztalat:) Nagyjából meg ehet ítélni, hogy mekkora és milyen mélyen van a véna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!