Szigetet lehet venni?
Mondjuk ha vki nagyon-nagyon gazdag akkor vehet magának csak úgy egy szigetet? Mármint olyan part közelit, nem úgy, hogy az óceán közepén. És ha lehet, akkor vannak feltételei( pl. nem vághat ki egy fát sem meg ilyenek)? És mennyibe kerül? ( én nem vagyok gazdag egyáltalán, és nem szeretnék szigetet venni (nem is lenne miből), csak nemrég ezen gondolkoztam és érdekelne)
?
Ha a sziget eladó, megveheted. A sziget igyanúgy egy ingatlan, mint ha vennél egy kertes házat vagy mondjuk egy szántót, vagy akármit. De természetesen csak akkor, ha az adott szigetet a tulajdonosa értékesíteni akarja. A tulajdonos lehet az állam (vagy annak egy szervezete), a közeli város önkormányzata, de az is lehet, hogy egy cég vagy egy magánszemély birtokában van.
Nyilván a feltételek a szigettől és az adott állam törvényeitől függnek. Nálunk is lehet pl erdőt venni, de nem irthatod ki attól, hogy a tied. Ha a sziget élővilága úgy kívánja, akkor az adott ország tövényei előírhatják, hogy mit nem tehetsz, de egyébként a tied: azt csinálsz vele, amit akarsz.
köszi a választ:)
nem egész így értettem a 2.kérdésem, de én írtam rosszul
szóval: van Mo-n olyan eladó "sziget" vagy inkább szárazföld, amit (mint általában a szigeteket) víz v. mocsár vesz körül? ( azt tudom, h van ugye a Margit- sziget, de az ugyebár nem eladó.....hm......több most nem is jut eszembe Mon.-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!