A föld a dinoszaurusz korban nem gömbölyű volt?
Nem tudom elképzelni, hogy lehet valaki ennyire ostoba. Most nyilván sértőnek fogod találni, de mielőtt jelentesz, gondolt át még egyszer amit kérdeztél, és ha kell, nézd meg ezt a lapot is:
[link] 2012. máj. 21. 20:40
az Élővilág című rész alatti rész képen a föld, viszont már gömb (pontosabban geoid) alakú, a jobb oldalon levő kép az csak egy, nem akarok hülyeséget mondani, vetület. :)
2012. máj. 21. 20:46
3/23 Tojasleves válasza:
Elöttem szóló megválaszolta a zárójelben. a föld nem gömbölyű. hanem geoid alakú.
2012. máj. 21. 21:40
4/23 anonim válasza:
Nem,állítólag téglatest alakú volt,és azért haltak ki a dinoszauruszok mert lepotyogtak a szélén. És úgy kerekedett ki hogy egy rakás kőműves kifalazta geoid alakúra... Öcséém...
2012. máj. 21. 21:43
5/23 anonim válasza:
dehogy volt geoid, fasza Chuck Norris pörgőrúgás alakú volt!
Tudom!
2012. máj. 21. 21:51
6/23 A kérdező kommentje:
Am én még csak egy 5-ikes vagyok és érdekel a történelem és az ilyen dolgok és utánazsoktam nézni ezeknek. Nem értettem hogymiért így mutatták. De csak ennyi lett volna. Köszönöm a válaszokat. Az utolsó kettőnek üzenem: Nyugiii van, nem tehetek róla hogy tév hitben éltek, remélem nem féltek még mindig az ágy alatt lévő szörnyektől . Ugyan, kérem, ennyire hülye nem vagyok.
5.-ben szégyen ezt hinni. Bocs. Már nagycsoportban tény, hogy gömb a föld és az is volt. Sőt, már azt is tudtuk elsőben, hogy a dinoszauruszok meteor miatt pusztultak ki, majd anyukám az Ég és Föld c. könyvet mutogatta, mikor 2.os fejjel megkérdeztem, hoyg lett a Föld.
Ennyi. Bocs. Szerintem csak unatkozol és itt éled ki magad :) - én is :D .
2012. máj. 21. 22:11
Kijavítanám magam az előző kommentemhez, bocsánat a dupla posztolásért: geoid. De gyerekként az mé "gömb" :D
2012. máj. 21. 22:12
A Föld sosem volt gömbölyű, hanem geoid alakú, ami amúgy azt jelent, hogy Föld alakú :D
Lényeg, hogy kicsit nyomottabb egy gömbhöz képest, egyenlőre legyen elég ennyi.
Amit ott látsz az egy vetület, mégpedig Mollweide vetület.
Vetületeknek kiesezer fajtája van, mind más célra jó.
bővebben: [link]
Ha már itt járunk a dinoszauruszok a Mezozoikumban éltek, avagy a triász, jura és kréta korszakban. Az általad említett perm korszak végi nagy kihalási esemény után a triászban jelentek meg és "röpke" 160 millió évig éltek a bolygón.
2012. máj. 22. 00:16
10/23 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy a föld ma gömbölyű volt -.-" hülye... De mi van ha a dinoszauruszok előtti korban nem volt az és úgy jött ki ez az alakzat. Mert tudom hogy a Triász előtt nem voltak dinoszauruszok csak teknős meg vizi hüllők. ÉS tudjátok utolsó válaszolók nem lehet mindenki olyan Géniusz mint ti PPP
Kapcsolódó kérdések: