Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A föld a dinoszaurusz korban...

A föld a dinoszaurusz korban nem gömbölyű volt?

Figyelt kérdés
[link] ez a perm időszak és még van a karbon és stb. A kép nem gömbölyűnek mutatja a földet. És ha igen, tényleg nem gömbölyű volt, hogy kerekedett ki?

2012. máj. 21. 20:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni, hogy lehet valaki ennyire ostoba. Most nyilván sértőnek fogod találni, de mielőtt jelentesz, gondolt át még egyszer amit kérdeztél, és ha kell, nézd meg ezt a lapot is: [link]
2012. máj. 21. 20:40
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
az Élővilág című rész alatti rész képen a föld, viszont már gömb (pontosabban geoid) alakú, a jobb oldalon levő kép az csak egy, nem akarok hülyeséget mondani, vetület. :)
2012. máj. 21. 20:46
 3/23 Tojasleves válasza:
87%
Elöttem szóló megválaszolta a zárójelben. a föld nem gömbölyű. hanem geoid alakú.
2012. máj. 21. 21:40
 4/23 anonim válasza:
100%
Nem,állítólag téglatest alakú volt,és azért haltak ki a dinoszauruszok mert lepotyogtak a szélén. És úgy kerekedett ki hogy egy rakás kőműves kifalazta geoid alakúra... Öcséém...
2012. máj. 21. 21:43
 5/23 anonim válasza:

dehogy volt geoid, fasza Chuck Norris pörgőrúgás alakú volt!

Tudom!

2012. máj. 21. 21:51
 6/23 A kérdező kommentje:
Am én még csak egy 5-ikes vagyok és érdekel a történelem és az ilyen dolgok és utánazsoktam nézni ezeknek. Nem értettem hogymiért így mutatták. De csak ennyi lett volna. Köszönöm a válaszokat. Az utolsó kettőnek üzenem: Nyugiii van, nem tehetek róla hogy tév hitben éltek, remélem nem féltek még mindig az ágy alatt lévő szörnyektől . Ugyan, kérem, ennyire hülye nem vagyok.
2012. máj. 21. 22:04
 7/23 anonim ***** válasza:

5.-ben szégyen ezt hinni. Bocs. Már nagycsoportban tény, hogy gömb a föld és az is volt. Sőt, már azt is tudtuk elsőben, hogy a dinoszauruszok meteor miatt pusztultak ki, majd anyukám az Ég és Föld c. könyvet mutogatta, mikor 2.os fejjel megkérdeztem, hoyg lett a Föld.

Ennyi. Bocs. Szerintem csak unatkozol és itt éled ki magad :) - én is :D .

2012. máj. 21. 22:11
 8/23 anonim ***** válasza:
Kijavítanám magam az előző kommentemhez, bocsánat a dupla posztolásért: geoid. De gyerekként az mé "gömb" :D
2012. máj. 21. 22:12
 9/23 anonim ***** válasza:
90%

A Föld sosem volt gömbölyű, hanem geoid alakú, ami amúgy azt jelent, hogy Föld alakú :D

Lényeg, hogy kicsit nyomottabb egy gömbhöz képest, egyenlőre legyen elég ennyi.

Amit ott látsz az egy vetület, mégpedig Mollweide vetület.

Vetületeknek kiesezer fajtája van, mind más célra jó.

bővebben: [link]

Ha már itt járunk a dinoszauruszok a Mezozoikumban éltek, avagy a triász, jura és kréta korszakban. Az általad említett perm korszak végi nagy kihalási esemény után a triászban jelentek meg és "röpke" 160 millió évig éltek a bolygón.

2012. máj. 22. 00:16
 10/23 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy a föld ma gömbölyű volt -.-" hülye... De mi van ha a dinoszauruszok előtti korban nem volt az és úgy jött ki ez az alakzat. Mert tudom hogy a Triász előtt nem voltak dinoszauruszok csak teknős meg vizi hüllők. ÉS tudjátok utolsó válaszolók nem lehet mindenki olyan Géniusz mint ti PPP
2012. máj. 22. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!