Hologram a valóságunk?
Figyelt kérdés
Az elmélet szerint minden amit megfigyelünk az valójában egy két dimenziós hologram. Ez leírható egy fekete-lyuk eseményhorizontján áteső összes anyag maradék fényével.
Ennek a filmnek a végén szépen elmagyarázzák az elméletet, de egy csomó kérdést nyitva hagytak és angolúl van. :)
http://www.youtube.com/watch?v=pg2r_y1tsyE&feature=related
46:47
Ez a téma kapcsolódik egy másik kérdésemhez, amin szintén sokat lehet gondolkozni, elmélkedni, vitatni.
#fekete lyuk #Hologram univerzum
2012. máj. 21. 15:58
1/5 kennedyskid válasza:
Véleményem szerint, ahhoz, hogy minden esemény amit megfigyelünk csupán egy fekete lyuk által létrehozott hologram legyen, a fekete lyukaknak (vagy egy bizonyos fekete lyuknak) közelebb kellene lenniük hozzánk. Lehetséges, hogy maga az elmélet bizonyos körülmények között helytálló (egy megfelelően közeli szingularitás esetén), de ránk nem vonatkozik.
2/5 A kérdező kommentje:
Üdv. Kennedyskyid!
Kifelytenéd bővebben, hogy miért is kell közel lennünk egy fekete lyukhoz a hologram lét miatt?
2012. máj. 21. 16:39
4/5 anonim válasza:
Kissebb félreértések vannak. Az elmélet az információ megmaradás problémája miatt jött létre, mivel a feketelyuk teljesen megsemmisít minden anyagot, ezzel információt is, ami belehullik. Mivel a fizika alap törvényei kimondják, hogy se energia, se információ nem veszhet el nyomtalanul, ezért valamilyen úton-módon információt kell közölnie a feketelyukaknak is. Ezért Azt mondják, hogy minden 3D esemény jól leírható a világenyetem kétdimenziós határán megfigyelhető részecskék információjával. Ahogy ezt én értelmeztem, azt jelenti, hogy az elveszett információ a fekete lyuk "felszínén" található.
5/5 anonim válasza:
A feketelyuknak nem kell seholsem lennie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!