Hogyan kell ezeket kiszámolni? Földrajz!
Figyelt kérdés
.
A Csendes-óceán felől érkező 25°C-os, 17g/m3 vízgőzt tartalmú levegő átkel az Andok 6310 m magas Chimborazo csúcsán, majd egy 2850 m magas fennsíkra ereszkedik le.
a.) Hány méter magasan éri el a levegő a harmatpontot?
b.) Mennyi lesz itt a levegő hőmérséklete?
c.) Milyen magasságtól hullik a hó?
d.) Mennyi lesz a levegő hőmérséklete a hegycsúcson?
e.) Mennyi lesz a levegő hőmérséklete a fennsíkra érve?
Táblázat mellé:
°C | -10 | -5 | 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 |
g/m3 | 2 | 3 | 5 | 7 | 9 | 13 | 17 | 23 | 30 |
Most fogok érettségizni föciből, és ezt a feladatot nem tudom megoldani. Ha valaki kifejtené nekem a feladat megoldását, azt nagyon megköszönném!
2012. máj. 15. 19:55
11/15 anonim válasza:
tavaly végeztem föci szakon, idén meg segítettem egy ismimnek a felkészülésben az emeltre, azért vagyok ennyire képben:)
12/15 A kérdező kommentje:
jaa :)) jajjdejó! én is gondolkodtam a sima föcin, de nekem nem jött be ez a gazdaságföldrajz, meg népesség, településföci :( olyan szenvedés volt ezeket a fejembeverni.. a természetföldrajzot viszont imádom :) azért ironikus, hogy pont a szudétásat rontottam el :D az emelt mennyivel lesz másabb? arra jövőre megyek, hátha sikerül több pontot vinnem vele.
2012. máj. 18. 10:54
13/15 A kérdező kommentje:
és azóta merre dolgozol? továbbmentél mesterre?
2012. máj. 18. 16:29
14/15 anonim válasza:
már mesteren is végeztem. öreg vagyok én már!:D egyébként semmire nem használom a föcit, más területen dolgozok, de én sima tanárin végeztem, akik geoinformatikára vagy geológiára mennek, azok jobban találnak munkát vele.
15/15 A kérdező kommentje:
nem fogod elhinni :D szóbelin a függőleges övezetességet húztam, ez milyen már!! :D B tétel pedig a hagyományos, tőkés mezőgazdaság volt, fejlett, fejlődő országokban. mindkettő maxpontos lett.:))
2012. jún. 25. 00:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!