Miért hiszik sokan, hogy királyvízzel meg lehet állapítani az ékszerről, hogy arany e?
Figyelt kérdés
Már harmadszor találkoztam ezzel ezen az oldalon, de már máshol is hallottam ezt a butaságot.2009. jún. 25. 19:10
1/20 anonim válasza:
Mert iskolában azt hajtogatják, hogy a királyvíz egy olyan savoldat, ami az aranyon kívül mindent old (legalábbis rezet meg ilyesmit).
2/20 anonim válasza:
Hülyeség az aranyat is oldja.google segít
3/20 A kérdező kommentje:
Hogy iskolában ilyet mondanak azt nem hiszem. Az a választó víz. A királyvíz oldja az aranyat és a platinát is. Salétromsav és tömény sósav 1:3 arányú keveréke.
2009. jún. 25. 19:32
5/20 anonim válasza:
Oldja a platinát is? Ebben biztos vagy?
6/20 A kérdező kommentje:
igen
2009. jún. 26. 14:39
7/20 anonim válasza:
nem az ékszerről,hanem az aranyról,hogy arany-e?
8/20 A kérdező kommentje:
16:48 kicsit nehezen fogod fel az írottakat: Arról van szó, hogy az arany gyanús anyagról nem lehet királyvízzel megállapítani, hogy tényleg arany e!
2009. jún. 26. 17:02
9/20 anonim válasza:
Mert ilyen rossz az oktatás színvonala.
10/20 anonim válasza:
Azt nem mondanám. Nekünk rendesen megtanítoták és én tudom is. Szerintem egyesek nem figyeltek kémia órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!