Sin2 π/4 – cos2 (3/4π) = Szeretném kérni a segítségeteket. Hogyan kell megoldani ezt a feladato?
Akkor először is mi a kérdés?
1.) sin²(π/4) – cos²(3/(4π)) =
2.) sin²(π/4) – cos²(3/4*π) =
3.) (sin(2*π))/4 – cos²(3/(4π)) =
4.) (sin(2*π))/4 – cos²(3/4*π) =
5.) Egyik sem
Én a sin²(π/4)-cos²(3/4*π)-re tippelek.
sin²(π/4)-cos²(3/4*π)=(√2/2)²-(-(√2/2))²=1/2-1/2=0
Sin^2 π/4 – cos^2 (3/4π)=
Ez lenne.Az utánad való kommentelő megmutatta a megoldást.Most már értem.Köszi hogy visszakérdesztél.Esetleg ha megmondanád hogy hogy tetted pl. itt a sinusra fel a négyzet jelet.Nekem mindig nagy kettest ír ki.
A válasz/kérdés szövegét először le szoktam írni egy Word dokumentumba és aztán onnan másolom ki ide.
A Word-nek az Arial Unicode MS betűkészlete tartalmazza a képletek és a hatványok leírásához szükséges karaktereket (alsó index, felső index, gyökjel, görög abc, stb.). Ezeket a Beszúrás→Szimbólum→Szimbólumok útvonalon érem el. Hogy ez könnyebben menjek, az erre a célra megnyitott Word dokumentumban már előre be vannak másolva a leggyakrabban használt jelek (görög abc, gyökjel, hatványok, alsó indexek, stb.). A szövegbe már csak a Ctrl+V-vel rakom be őket. Amúgy ennek a „kétlépcsős“ módszernek még az is előnye, hogy így jóval kisebb a valószínűsége annak, hogy valamit hibásan írok ki.
„bongolo“ tanácsa:
Én erről a honlapról szoktam bemásolni a jeleket:
Rendkívül sok jelet tartalmaz, ráadásul kategóriák szerint csoportosítva, könnyű benne keresni.
A "Character" oszlopból lehet ^C-^V-vel bemásolni közvetlenül a GyakoriKérdések válasz dobozába a jeleket.
A legfontosabb jeleket beletettem a normál billentyűzetkiosztásba is (az MSKLC nevű programmal), úgyhogy azokat keresgélés nélkül AltGr+bill módon tudom begépelni.
Itt írnak róla:
Az MSKLC program letöltése:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!