1/1 anonim válasza:
Mert nem láttál még nagy tisztaságú jeget.
Tulajdonképpen nem is a belseje fehér, csak a belsejére már annyira nagy a kis buborékok látszólagos sűrűsége, hogy úgy tetszik, mintha a belsejével lenne bal.
Tehát az alap szitu az, hogy a víz szívesen old gázokat, de a jég már nem képes erre, tehát azok a buborékok a vízben egykor jelenlévő buborékok.
Éttermekben nagyon tiszták a jégkockák. Ezt úgy oldják meg, hogy a vizet felforralják, majd megpróbálják úgy lefagyasztani, hogy közben ne érintkezzen semmilyen gázzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!