Titanic: hány fokosnak kellett volna lennie a tengervíznek, hogy túléljék a vízbe került emberek?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a leghidegeb víz, amiben kibír az ember 2 órát. Ott -2 °C-os volt a víz, mikor éjjel 2-kor elsüllyedt a hajó, ezért nagyon hamar megfagytak. A Carpathia csak 4-kor érkezett meg, a többi mentőcsónak pedig nem vette fel a tengerben maradt áldozatokat, vagyis majdnem 2 órát ki kellett volna bírniuk.2012. ápr. 26. 21:53
11/20 anonim válasza:
10-15 fokos vízben szerintem kibírták volna, míg megérkezik a Carpathia. Amúgy 2:20-kor süllyedt el, tehát a szerencsésebbeknek kevesebbett kellett volna kibírni, mint 2 óra. A -2 fokos vízben is kilehet bírni 1 órát, ha nagyon szerencsés vagy.
12/20 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ezzel vitatkoznék. -2 fokos vízben egy órát? Szerintem ez teljes képtelenség, 15 perc alatt mindenki megfagy, ez nem szerencse kérdése. Egyszerűen leáll a vérkeringés.
2012. jún. 7. 19:23
13/20 anonim válasza:
Láttam egy dokumentumfilmet a Titanicról és abban mondták, hogy legjobb esetben kilehet bírni 1 órát ilyen hideg vízben is. Én is csodálkoztam
14/20 A kérdező kommentje:
Hát akkor köszi az infót! Ez nagyon durva, ha tényleg így van...
2012. jún. 8. 09:36
15/20 anonim válasza:
De ahoz már ilyen Bear Grylls szintű eddzettség kell, h kibírd az 1 órát, uh...:D
16/20 anonim válasza:
A Viasat Explorerben most megy éppen egy műsor. Egy kísérleti személy „fürdőzött” 2 fokos vízben. Három percnél mentei kellett.
17/20 anonim válasza:
SENKI ismétlem SENKI nem bír ki egy órát -2 de akár +2 fokos vízben sem védőruházat nélkül.
Az ilyen dokumentumfilmekben rengeteg a pontatlanság és sajnos a magyar szinkronban még több a félrefordítás.
18/20 anonim válasza:
A filmben sem úgyértették, hogy vígan kibírod az 1 órát ilyen vízben. Hanem hogy talán még visszalehetne hozni, de valamilyen károsodásod biztos lenne
19/20 anonim válasza:
Azért néhány dolgot szeretnék megjegyezni Bear Gryllsszel kapcsolatban.
Kétségtelen edzett és bevállalós. De ne feledjetek el pár apróságot:
– a sorozat egy népszerű tudományos köntösbe csomagolt bulváros szórakoztató műsor. (Ettől függetlenül a tanácsai megalapozottak, megszívlelendők, alkalomadtán jól jöhet.);
– minden jelenet alaposan megtervezett, átgondolt, kidolgozott;
– stáb veszi körül, köztünk olyan szakemberekkel, akik azonnal menti tudják, ha bajba kerül.
20/20 anonim válasza:
Nehéz erre válaszolni, de kb olyan 8-10 fokos vízben kibír az ember 2 órát, de szervezettől edzettségtől is függ.. valaki 5 fokosban is kibírná.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!