Miért nincs annyi kék színű növény, mint minden egyéb más színű?
Igen, ezt az érvet hallottam már. Bár nem tudom, hogy egy fekete tulipánnak mennyivel van nagyobb esélye... :S
És igen, búzavirág, nefelejt... meg pont mostanában virágzik egy kis kék virág, aminek ha megfeszülök se tudom a nevét: olyan szára van, mint a jácintnak (nem a cserepes, hanem a kerti), olyan hosszú, kardformájú levele, és sok-sok kis kék bimbó van a fáklyaszerű fején, mintha kis gömbök lennének... na ezt a virágot hogy hivják? Plusz ott van még nyáron, augusztus körül a minden országút szélén megtalálható katáng. De ennyi? mert vettem én már olyan kardvirágot, aminek a zacskóján kék szinű volt, és amikro kikelt, tök lila lett... Plusz amit még láttam, az a kis tölcséres (szpnnatanivaló) virág, ami keritésekre szokott felfutni... de azt is csak képen láttam még kéknek, eredetiben mindig lilával találkozok... Na ennek se tudom a nevét.
És még egy kérdés: ha mégis kék lesz egy virág, mitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!