Miért jobb a forralt víz?
A húsevő növény számára nem az élőlények a károsak, hanem a csapvíz ásványi anyag tartalma. És teljesen igazad van, szokták mondani hogy a forralt víz is jó de ez nem igaz, csak még inkább összesűríti a káros anyagokat, amikor a tiszta víz nagy része elpárolog belőle.
Amit csinálnod kell hogy veszel desztillált vagy ioncserélt vizet (háztartási boltban, kisállatkereskedésben és autóüzletekben is lehet kapni) vagy összegyűjtött esővizet használsz.
Na igen, nem lesz deszt. víz minőségű, de elég lehet. Az esővíz sokkal jobb ötlet (ha nem biztosan savas eső esik). Vagy a forralás során a lecsapódó kondenzvizet összegyűjtheted (ferdén tedd rá a fedőt a lábosra, viszonylag gyorsan lecsöpög egy pohárka), az egyszer desztillált vízként tökéletesen megfelelő.
(Azonban az a tapasztalat, hogy a sima forralt-lehűtött víz a vénusz légycsapójának tökéletes, a Drosera egy hétig "nyafogott", utána annak is megfelelő volt. Kancsókát nem tudom, csak olvastam, hogy ott sem gyakori a probléma az ilyenek miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!