A glicerol zsírsavnak számít? Ha igen, akkor észterezett vagy sem? Ha nem, akkor hová soroljuk?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 15:56
1/2 Silber ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1.: A glicerol magyar nevén a glicerin.
2.: Egy egy háromértékű alkohol, így nem zsírsav. A szerves savakon karboxilcsoport található, a glicerinen nem. Az egynes láncú, háromértékű alkoholok közé sorolandó.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Angol szöveget fordítottam, nem esett le, hogy ez a glicerin... %) Sokat segítettél, köszönöm még egyszer!
2012. ápr. 12. 09:20
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!