Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Figyelemmegosztás. Létezik,...

Figyelemmegosztás. Létezik, vagy sem? A nők képesek rá, a férfiak pedig nem?

Figyelt kérdés

Az egyik lány osztálytársammal már néhány napja jókat vitázunk,mert szerinte a nők jobban képesek megosztani a figyelmüket,mint a férfiak.Én elmondtam neki többször is az álláspontom,tehát,hogy a figyelmet nem lehet megosztani,csak váltogatni,hogy éppen mire koncentrálunk.Azt is felhoztam,hogy nemtől függetlenül tanulható a feladatok közötti váltogatás.Utána is néztem,és több forrást is találtam az interneten az igazamról,de arról nem,hogy a nők képesek lennének megosztani a figyelmüket.(Vagyis találtam,de semmi olyat,ami meg is magyarázná,a legtöbb helyen csak mondják,mint ahogyan a hétköznapi életben is sokan szajkózzák ezt a tévhitet.)

Ezzel szemben ő csak azt tudja mondogatni,hogy ez tudományos tény,és nézzek utána.Meg ilyen alap dolgokat,hogy matekórán beszélget,mégis megérti amit a tanár mondd... Meg,hogy olvasás közben érti,hogy mit mondanak neki mások... (Ja meg azt,hogy elmesélte a családjának,és ők kiröhögtek engem,hogy milyen buta vagyok,hogy még azt sem tudom,hogy a nők meg tudják osztani a figyelmüket :) )

Kérlek titeket,hogy ti is írjátok le az álláspontjaitokat,és ha lehet,akkor érveljetek is,és támasszátok is alá a véleményeiteket. Előre is köszi :D

2012. ápr. 2. 20:31
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Utolsó:

"TÉNYEK:

- az agyban nem létezik "figyelem megosztása""

végre valaki...

2014. szept. 19. 17:29
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Kondícionálás kérdése.

(László Endre például leveleket válaszolt meg, forgatókönyvet olvasott, és a rádiófelvétel gyorsított változatát hallgatta ellenőrzés-hibajavítás céljából egyszerre.)

De egy anyuka a 3 gyerekével is el kell sajátítsa, hogy az étel is kész legyen, és disznóól se legyen a lakásból egy délelőtt alatt.

Mindenhez hozzá lehet szokni és edződni!

2016. jan. 18. 16:14
 23/25 anonim ***** válasza:
89%

"Kondícionálás kérdése."ű

Az lehet - de a figyelem megosztása akkor sem létezik.

Ez olyan dolog, hogy ha van egy 220V-os hosszabbítód, abba egyszerre EGY csatlakozót tudsz bedugni.

Ha van egy ventillátorod, egy hűtőszekrényed és egy hősugárzód, akkor megteheted azt, hogy ezeket 5 másodpercenként cseréled benne, és azt mondod, hogy így mindhárom működik (úgy, ahogy).

De 3 asztali számítógéppel ezt már nem teheted meg!

2016. jan. 18. 16:22
 24/25 A kérdező kommentje:
Én is az utolsó mellett állok
2016. jan. 18. 20:30
 25/25 anonim válasza:
Elkell fogadni h valamiben a nok a.jobbak. valamiben a pasik. Sok minden viszont szemelyfuggo.:) (ez a kijelentesem nem jelenti azt h barmelyik nemet ugymond "partolnam" ebben a tèmâban) csak megjegyzes.:)
2016. ápr. 26. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!