Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tudnék olyan áramkört...

Hogyan tudnék olyan áramkört csinálni, amelyet apróbb tűzijátékokhoz lehetne használni?

Figyelt kérdés
Próbáltam már a karácsonyfaizzós változatot, de az csak egyszer használatos. Valami olyan kéne, amit többször fellehet használni, és a háztartásban található tárgyakból összerakható.

2012. márc. 26. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Én tudok neked ajánlani egy egyszerű és olcsó megoldást elektromos gyújtásra.Hátránya hogy ez is egyszer használatos,előnye hogy kevésbé körülményes az elkészítése,és a háztartásokban fellelhető legegyszerűbb anyagokból készül.Biztos láttál már azt a fém dörzsölőszivacsokat,amivel a makacs zsíros szennyeződéseket szokták eltávolítani.Ha nincs otthon a háztartási boltban biztos találsz,dörzsi néven szokták emlegetni.Ebből kell egy kis darabot kivágni és a két végére feszültséget kapcsolni,már egy zsebtelep is elég áramerősséget biztosít.Erre rakod rá a gyújtókeveréket,vagy a karácsonyfaizzó itt is hasznos lehet,ha mondjuk puskaporral töltesz fel egyet és úgy vezet bele ezt a gyújtószerkezetet.A lényege hogy a nagy ellenállású fém,a elektromos áram hőhatása révén olyannyira felmelegszik,hogy izzásba jön és elég.remélem hasznos volt a válaszom:)aztán csak óvatosan! ;)
2012. márc. 26. 19:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez egy nagyon jó megoldás, szerintem ezt fogom használni, köszönöm még egyszer! :))
2012. márc. 26. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!