Valaki segítsen már megoldani ezt a feladatot!?
Figyelt kérdés
Egy 3,00 g tömegű magnéziumforgácsot csipeszbe fogva meggyújtunk, de a csipeszbe szorított vége nem égett el. 50 cm3 sűrűségű, 20 tömeg%-os sósavba dobva az összes anyagot (égéstermék és az el nem égett fém9 25 millimol gáz fejlődött.
a) Feloldódhatott-e az összes szilárd anyag?
b) A magnéziumforgács hány %-a nem égett el?
c) Hány tömeg% magnézium-kloridot tartalmaz a keletkező oldat?
2012. márc. 11. 20:32
1/6 anonim válasza:
nem hagytál ki valamit véletlenül az adatokból? mert a sósavval kapcsolatban mintha még hiányozna valami
2/6 anonim válasza:
Hiányzk a sósavoldat sűrűsége, és szerintem 9,25 millimol gázról lehet szó.
Mg + 2 HCl > MgCl2 + H2
24g. 1 mol hidrogént fejleszt
X g 9, 25 mmolt
X= 0,222g
3-0,222g = 2,778 g MgO keletkezett
MgO + 2 HCl > MgCl2 + H2O
3/6 A kérdező kommentje:
Elnézést, tényleg kihagytam a sűrűséget.
Ar(Mg)=24, Ar(Cl)=35,5
és 25 millimolról van szó
2012. márc. 12. 19:46
4/6 anonim válasza:
Még mindig nem írtad mennyi a sósav sűrűsége, vagy máregyedül is megtudod oldani?
5/6 A kérdező kommentje:
20%-os, de ezt le írtam a feladatban
2012. márc. 16. 17:22
6/6 anonim válasza:
20tömeg% az összetételt jelenti , aminek nincs mértékegysége, a suűrűség g/cm3 mértékegységű és az nem szerepel a feladatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!