Milyen érdekességet tudsz a fekete lyukról? (Nem kimásolva valahonnan, hanem te magad tudsz-e valamit róla, mert régebben hallottál, vagy olvastál ilyesmit. )
hát tudnék neked rizsázni a kialakulásukról meg ilyenek, de az nagyon sok lenne, inkább nézz utána neten. (ajánlom figyelmedbe Morgan Freeman's Through the Wormhole műsorát!!)
Amit itt leírok, azok csak a kérdéseidre mennek:
1: Érdekességek: elvileg ha elég közel mész egy fekete lyukhoz, utazhatsz az időben, mivel görbítik a tér-időt. Pl. Te ott "hajókázol" egy évig, de közben a Földön eltelik 8-9 is. (érdekes, de csak elmélet (Einstein))
2: átlag kb akkora mint egy város, de nagyobb a gravitációja, mint a legnagyobb csillagoknak
3: nincs tána élet. Bár egyes elméletek szerint a közepében egy féreglyuk van, amivel más dimenzióba léphetsz, de ez szintén csak elmélet (Prof. Michio Kaku)
4: ha belekerülünk, a szinte végtelen gravitáció miatt szubatomi részecskékre szakadunk. De közben az eseményhorizonton ott marad a "képünk" az álló idő miatt.
Remélem segítettem :D Lehet, hülyén hangzanak, de kb minden este Discovery-t nézek, mert érdekel a csillagászat, szóval nem én találtam ki :)
Én szerintem egyszer beleestem egybe! Egyik pillanatba még este a kocsmába fekete abszintoztam a következőben pedig már délután négykor az ágyamban voltam!
Biztos, hogy egy kóbor fekete lyuk ütött el...
mindent beszippant, mint a porszívó:
1.mindent magába szív
2.ki lehet belőle jutni
3.ha egy fekete lyuk közelében vagyunk lassaban megy az idő.
Kinézete:
Egy fekete lyuk körülötte csillagokkal
Nekem olyan mozgós háttérképem volt🌀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!