Egyrészt az nem egy csillag, csak szimplán egy bolygó. Csillagnak tűnhet, de nem az, mert nincs saját fénye. Amúgy szerintem ez nem a Jupiter, hanem a Vénusz (Esthajnalcsillag). Most pénteken a három égitest ( Jupiter , Vénusz , Hold) együttállást lehetett megfigyelni. Képeket itt találhatsz:
"Amúgy szerintem ez nem a Jupiter, hanem a Vénusz"
De, a 2012-02-26 fotón az a Jupiter. A Vénusz alacsonyabban követte a Napot.
"De, a 2012-02-26 fotón az a Jupiter. A Vénusz alacsonyabban követte a Napot."
A Napot?? Amúgy ha megnézed a az általam belinkelt oldalt, ott láthatod, hogy a három égitest egy vonalban áll ... Legfelül a Jupiter, alatta a Vénusz, legalul pedig a Hold. Te magad is azt mondtad, hogy a Vénusz alacsonyabban volt, ez alapján a kérdező képén a Hold és a bolygó között nincs másik, így ezért feltételezhető, hogy az a Vénusz.
Csakhogy azok a fotók pár nappal korábban készültek, azóta már a két bolygó "között" látszik a Hold. Vagyis a Vénusz megy lefelé a Nap után, őt követi a Hold és végül a Jupiter. Mivel a kérdező fotója 26-án készüt, szerintem az ott a Jupiter.
De ezen tuti nem fogunk összeveszni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!