Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a bizonyiték arra, hogy...

Mi a bizonyiték arra, hogy léteznek párhuzamos világok?

Figyelt kérdés
2009. jún. 6. 23:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

uccsó vok

ja és még annyit, hogy a párhuzamos világok nem vmi távoli helyen vannak, messze-messze az univerzumunkon kívül, hanem más dimenziókban. Szóval itt nem térbeli távolságról van szó, sokkal inkább időbeli.

2009. jún. 8. 02:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igaza van az előttem szólónak.

A modern kvantumfizika eléggé feszegeti annak a filozófiának a hátárát ami azzal a kérdéssel foglalkozott hogy : " miért pont azt a döntést hoztuk amit hoztunk ?". Ennek valószínűségi függvénye van akkor is ha filozófiailag szemléljük és akkor is ha kvantumfizikai szempontból. Erre alapoznak most !

Az többieknek is igazuk van a maguk módján, mert miért érdekelne h vannak-e párhuzamos univerzumok h ha csak ezt élem meg ? nem érdekel és nem is tudom bizonyítani, pláne nem érzelmi szempontból.

viszont a kvantumfizikai modellek világosan mutatják, h lehetséges (helyesen működhet) egy ilyen világ. persze ezt még a nagyok sem tudják pontosan elképzelni.

ajánlok egy sorozatot a youtube -on : The Elegant Universe. végigveszi a fontosabb fizikai felfedezéseket és próbál képet mutatni a modern kvantumfizikai világképről. Szerintem érdekesnek fogod találni ha érdekel a téma.

itt az első rész : http://www.youtube.com/watch?v=ULlR_pkHjUQ .

szép napot !

2009. jún. 10. 11:42
 13/15 anonim válasza:
26%
Szerintem menj el egy ilyen asztrofizikushoz az megmondja neked vagy egy szellemüzőhöz ők tuti tudják a választ.
2009. jún. 11. 14:32
 14/15 valaki234 ***** válasza:
Semmi.
2011. febr. 14. 22:26
 15/15 Stone88 válasza:

Valószínűleg éppen ez a megoldás az entrópia hiányzó és a "sötét anyag" problémájára.

Gyakorlatilag megoldható lenne anyagok oda/vissza küldése olyan világokba ahol másabb a fizika törvénye.

2016. ápr. 25. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!