Bonyolult matematikai feladat?
Sziasztok egy feladatott egyenletként kéne felírni szövegeset.
Feladat:
Hány éves az, aki azt modnja:,, 3 év múlva félanyi idős leszek, mint amennyi A 6 évvel ezelőtt volt, amikor én harmad annyiéves voltam mint ammenyi A most,, ?
Végeredménye:30 éves
Ezt kellne egyenletbe felírni
Még mára kéne!! Nagyon:)
3 év mulva, hogy lehetsz feleannyi idős, mint 6 évvel ezelőtt? Maga a szöveg van rosszul megfogalmazva.
sehogy...
Elég nyakatekert a megfogalmazás, de nincs benne elvi hiba. Az első válaszoló elnézett valamit. A középső A betű nem egy új mondat kezdete, hanem így hívják az egyik ürgét a feladatban. A másikat, akiről szó van meg nevezzük B-nek
B életkora: x
B életkora 3 év múlva: x+3
A életkora 6 ével ezelőtt: 2(x+3)
A életkora most: 2(x+3)+6 = 2x+12
B életkora 6 évvel ezelőtt egyfelől: x-6
B életkora 6 évvel ezelőtt másfelől: (2x+12)/3
Innen már csak meg kell oldanod az egyenletet:
x-6 = (2x+12)/3
Bocs a késésért, csak most vettem észre a kérdést.
Mi az, hogy nincs benne hiba????? Ha mást nem, már csak ezt kiemelem:
"3 év múlva félanyi idős leszek, mint amennyi A 6 évvel ezelőtt volt"
3 év múlva KÉTSZER annyi idős leszek, mint amennyi 6 évvel ezelőtt voltam.
"3 év múlva KÉTSZER annyi idős leszek, mint amennyi 6 évvel ezelőtt voltam."
Nagyszerű! 15 éves vagy, de mi köze ennek a feladathoz?
Miért ne lehetne a feladatban idézett illető 30 éves (3 év múlva 33 lesz), míg az "A"-ként említett másik személy 72 éves (6 évvel ezelőtt 66 éves volt)? Mellesleg ez a feladat fent levezetett megoldása.
Teljesen normális, hogy elnézel egy feladatot, bárkivel előfordul, de csökönyösen ragaszkodni hozzá, amikor valaki megmutatja, hogy mit értettél félre, nem túl bölcs hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!