Miért lett Apatosaurus a Brachiosaurus?
A dínó névváltozások mögött többnyire az áll, hogy valamit leírnak két külön néven, majd rájönnek, hogy egy faj, és összevonják. Azonban konkrétan az általad említett esetben én azt olvastam, hogy ezek két rokon faj, vagyis szó sincs átnevezésről, sem arról, hogy összevonták őket. (Hol olvastad?)
Szia!
Egy kis keveredés van, mert az apatosaurus és a brachiosaurus valóban két faj. Ha rákeresel pl. google-ban, akkor látni fogod, hogy a brachiosaurus meredekebb tartású, megesabbak a mellső lábai, mint a hátsóak, jellegzetes púp volt a fején (jóval nagyobb állat is)
Az apatosaurus sokkalta inkább "kommersz" dinoszaurusz formájú.
Valóban volt keveredés a nevekkel egyébként, de az apatosaurus és a brontosaurus között, abból kifolyólag, hogy a dinoszauruszkutatás hőskorában nagyjából egyidőben találta meg a csontjait két kutató (nevekre már nem emlékszem) így ugyanannak az állatnak adtak két külön nevet.
Ezután valami alapján eldöntötték, hogy melyik név legyen a hivatalos (azt hiszem, az alapján, hogy melyik csontváz volt teljesebb)
De ennek ellenére mindkettő név benne maradt a köztudatban.
Elírtam, bocs. Brontosaurus. Az Apatosaurust korábban Brontosaurusnak hívták. Csak olvastam a brachiosaurusról is, így kevertem össze. tehát a kérdésem helyesen:
Miért lett Apatosaurus a Brontosaurus?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!