Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Akkumulátorsavval lehet...

Akkumulátorsavval lehet aranyat bevizsgálni?

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem annyira.

Azt lehet vizsgálni, hogy nem oldja fel, de ezenkívül még egy rakat anyag van, amit a hígított kénsav nem old fel. Tehát csak azt tudod kizárni, hogy milyen anyag nem - de attól még egy csomó másik lehet.

2012. febr. 13. 14:56
 2/12 A kérdező kommentje:
és itthoni anyagokkal mivel lehet megnézni?
2012. febr. 13. 15:08
 3/12 anonim ***** válasza:
62 %-os salétromsav kéne hozzá, de az persze nincs neked.
2012. febr. 13. 15:28
 4/12 anonim válasza:
0%
önts hozzá sósavat majd tedd bele az aranyat, és volt, nincs :D
2012. febr. 13. 15:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Mekkora mennyiségű aranyat akarsz vizsgálni?

Ha nagyobb mennyiség, akkor mérd le pontosan, nézd meg a térfogatát (vízbe berakod, mennyi vizet szorít ki) és az arányból meg tudod nézni a függvény táblázatban. Persze ez meg nem lesz pontos, de ha több van, akkor megoldható vele :)

2012. febr. 13. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

Ennyi ostobaságot már rég olvastam itt... de mondjuk a kérdező kezét is letörném.

Egyszerűbb ide beírni a kérdést, mint megnyitni a google-t és beírni az arany szót a keresőbe?

Akkumulátorsavval max. a szájszagodat tudod elvenni, aranyat nem fogsz vele bevizsgálni.

Ill. megteheted, de elképzelhető, hogy a másodosztályú trombitarezet is aranynak fogod hinni.

Az aranyat semmi nem oldja - szól az előttem szólóknak is - sem 60, sem sehány %-os só- vagy salétromsav... csakis a kettő 3:1 arányú tömény elegye, csak az viszi az aranyat. Azt fogod látni pezsegni az arany felületén, sőt... azt minden felületen pezsegni fogod látni.

Mindenki üljön le, egyes.

2012. febr. 14. 07:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Én nem írtam, hogy a 62%-os salétromsav oldja az aranyat. De miért is kéne egyáltalán, hiszen a kérdező nem azt kérdezte, hogy hogyan lehet feloldani az aranyat, hanem azt, hogy hogyan lehet bevizsgálni.

Nos ezért az én válaszom helyes, mert a (60-65)%-os salétromsav (65% az a legtöményebb) minden fémet felold, de az aranyat nem.

Innentől kezdve ha a kísérlet során nem oldódott fel a fémy, akkor biztosan mondhatjuk, hogy a fém arany volt.

2012. febr. 14. 14:18
 8/12 anonim válasza:

Ha van otthon ilyened. [link]

ez a tuti,,vagy vidd ékszerészhez.

NE VEGYÉL OLYANTÓL ARANYNAK KINÉZŐ TÁRGYAT IDEGENTŐL. Ha tőrt arany kell ott a zaci ők árulnak.

Mert így járhatsz a link...

[link]

2012. febr. 19. 07:52
 9/12 anonim válasza:
7:24-esnek igaza volt!!! AZÉRT PONTOZTÁTOK LE??
2012. febr. 19. 12:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod, Villanykörte.
2012. febr. 20. 07:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!