Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi legyek, ha nagy leszek?!

Mi legyek, ha nagy leszek?!

Figyelt kérdés
Főleg bioszból, és kémiából vagyok jó, de nem birom a vért, szeretek írni, és állítólag tudok is, de az írásból nem biztos, hogy meg tudok élni, szeretek fotózni, de ezzel ugyanaz a helyzet, van valami ötletetek, hogy ezzel mit tudnék kezdeni? Kérlek, fontos lenne!

2012. febr. 11. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem kell a fizika. Érettségi követelmény biosz és fizika VAGY kémia.
2012. febr. 11. 21:56
 12/17 A kérdező kommentje:

valaki felsorolja nekem, hogy mik kellenek akkor hozzá?

1. NYelvek (angol, latin :O, és ugyan ehhez nem kell, de muszály leszek franciát is tanulni, mer a suliban az a kötelező)

2. Kémia

3. Biológia

4. Fizika? :O

5. Nem kevés elszántság

2012. febr. 11. 22:00
 13/17 anonim ***** válasza:

21,45 vagyok.

Én írtam, hogy fizika-kémia-matek. De hát ezeket csak gondolom, az a biztos, ha konkrétan rákérdezel a tanároktól, vagy a neten rákeresel. Lehet, hogy a fizika helyett a bioszt kellett volna írnom.

Ne parázz addig, amíg biztosat nem tudsz! Járj utána, másrészt, ha igen nagy elkötelezettséget érez valaki valami után, még az is meglehet, hogy a fizikát is képes lesz megszeretni és megtanulni.

2012. febr. 11. 22:01
 14/17 A kérdező kommentje:
megszeretni, megtanulni az egy dolog, a megértés az a problémás, azért köszi a bíztatást :D
2012. febr. 11. 22:04
 15/17 A kérdező kommentje:
a következő problema a latin lesz, ugyan van szerintem latin szakkör a suliban, de az csak szakkör, tehát heti egyszzer tok menni, ami szerintem édes kevés egy nyelv megtanulásához, ráadásul most itt az angol, jövőre kezdem a franciát, ezt kicsit keverni fogom :( :D de nem baj, megbirkózok érte, ha mást választok, biztos, hogy ahhoz is kellene minimum ennyi tanulás : D
2012. febr. 11. 22:08
 16/17 anonim ***** válasza:

A latin nem kötelező, mivel holt nyelv, nem kell nyelvvizsga szinten tudnod (már talán be sem számítják sehová). Ami kell, az jobbára szókincs lesz, azt pedig felszeded az évek alatt. Én biológusként végeztem, ott is sok a latin, de a nyelvtana sehol sem kellett, csak a szavak - latin nevekről beszélünk, nem összefüggő szövegről. Ez pedig némi újlatin nyelvi tudással (neked francia, nekem olasz volt) könnyen fog menni. Az angol fontos a szakirodalom miatt.

A fizikát javaslom, kezdd erősebben tanulni, ha tudod, hogy nem megy. Kelleni fog, alapozó tárgy, de nem kell belőle érettségit tenned, jó lesz helyette a kémia is. Viszont hogy később ne legyenek problémáid, jobb, ha most megnézed, mi nem megy belőle, és mivel van kevesebb problémád. Ne ezen bukj már el. :)

Amúgy ezzel az érdeklődéssel mehetnél biológusnak is, de abból nem lehet megélni, vagy nem lehet vele elhelyezkedni, ezért erről mindenképpen lebeszéllek. A gyógyszerész sokkal szimpatikusabb.

2012. febr. 12. 17:16
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi, egyébként olyat tudok, hogy bioszból érettségizek, +a matek +a töri +a magyar +a nyelv +lesz angolból felsőfokúm, meg franciából minimum egy alapfokút szerintem le tudok majd tenni, de lehet, hogy meglessz a középszintű, a felső fokúban nem is reménykedek áááá én teljesen összezavarodtam, szóvl hogy is van ez az érettségi? Leteszem az alapot, (magyar, töri, matek, nyelv) és pussz egy nem? Akkor hogy tudnám azt csinálni, hogy bioszból, és fizikából érettségizek?
2012. febr. 13. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!