Mi legyek, ha nagy leszek?!
valaki felsorolja nekem, hogy mik kellenek akkor hozzá?
1. NYelvek (angol, latin :O, és ugyan ehhez nem kell, de muszály leszek franciát is tanulni, mer a suliban az a kötelező)
2. Kémia
3. Biológia
4. Fizika? :O
5. Nem kevés elszántság
21,45 vagyok.
Én írtam, hogy fizika-kémia-matek. De hát ezeket csak gondolom, az a biztos, ha konkrétan rákérdezel a tanároktól, vagy a neten rákeresel. Lehet, hogy a fizika helyett a bioszt kellett volna írnom.
Ne parázz addig, amíg biztosat nem tudsz! Járj utána, másrészt, ha igen nagy elkötelezettséget érez valaki valami után, még az is meglehet, hogy a fizikát is képes lesz megszeretni és megtanulni.
A latin nem kötelező, mivel holt nyelv, nem kell nyelvvizsga szinten tudnod (már talán be sem számítják sehová). Ami kell, az jobbára szókincs lesz, azt pedig felszeded az évek alatt. Én biológusként végeztem, ott is sok a latin, de a nyelvtana sehol sem kellett, csak a szavak - latin nevekről beszélünk, nem összefüggő szövegről. Ez pedig némi újlatin nyelvi tudással (neked francia, nekem olasz volt) könnyen fog menni. Az angol fontos a szakirodalom miatt.
A fizikát javaslom, kezdd erősebben tanulni, ha tudod, hogy nem megy. Kelleni fog, alapozó tárgy, de nem kell belőle érettségit tenned, jó lesz helyette a kémia is. Viszont hogy később ne legyenek problémáid, jobb, ha most megnézed, mi nem megy belőle, és mivel van kevesebb problémád. Ne ezen bukj már el. :)
Amúgy ezzel az érdeklődéssel mehetnél biológusnak is, de abból nem lehet megélni, vagy nem lehet vele elhelyezkedni, ezért erről mindenképpen lebeszéllek. A gyógyszerész sokkal szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!