Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért vörös a szakállam,...

Miért vörös a szakállam, amikor a hajam barna?

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 00:05
1 2
 11/17 Marci0328 válasza:
Heló! Édesapámnak is Barna volt a haja a szakálla meg tök vörös :D Kicsit hülyén nézett ki de akkoriban szerintem ezt nem nézték :D Nekem is sötét barna a hajam már már fekete de a szakállamban nekem is van pár vörös szőrszál :D Kérdezd meg faterod hátha....ilyen volt :D
2012. febr. 13. 10:17
 12/17 A kérdező kommentje:
Faterommal nem tartom a kapcsolatot, de tippnek jó volt :D Véletlenül a vörös szakállasoknak nem "R"-rel kezdődik a vezetéknevük? xD
2012. febr. 13. 11:29
 13/17 anonim válasza:
SZIA! :) AKÁRMI OKA LEHET! :) HASONLÓ AZ ENYÉM IS,FŐLEG AZ 50. ÉV FELÉ KÖZELÍTVE,HANGSÚLYOSABBAN. NEM LÁTVÁNYOSAN,DE IGEN;VÖRÖSESSEBBE HAJLÓ. FOGADD EL MAGAD,S VEDD EZT IS EGYEDISÉGEDNEK,S ÖRÜLJ NEKI. AKINEK NEM TETSZIK;SZARJA ÖSSZE MAGÁT :) . AMÚGY,"GENETIKAILAG" AKÁR ZSIDÓ ŐSEID IS LEHETNEK "VALAMERRE",AMI ÉPPEN RAJTAD S ÍGY ÜTKÖZIK KI :) ÉN PL JOBBIKOS "FASZISTA" :)) SZAVAZÓKÉNT,EDDIG IS SEJTETTEM,HOGY AKÁR AZ ŐSEIM KÖZT ZSIDÓ-VÉRSÉG IS FELFEDEZHETŐ,S ÉPP A HETEKBEN ÖTLÖTT FEL,HOGY A MÁSIK NAGYSZÜLŐS ÁGAM ANYAI RÉSZE,HA NEM IS KÖZISMERT ZSIDÓ NEVŰ,DE BŐVEN "GYANÚS",S ISMERT ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ EMBER NEVÉVEL AZONOS. NEM VAGYOK SZAKÉRTŐ,CSAK GONDOLKODTAM,S MEGTISZTELTELEK VÁLASZOMMAL! JA;ÉS;TERMÉSZETESEN , GONDOLOM,NEM MINDEN ZSIDÓ-BB VÉRSÉGŰ EMBER "RŐT",DE VAN KÖZTÜK. :) GONDOLJ CSAK A KIS KABOSRA,VAGY OLIVÉRRE A WW4-BŐL! :) NINCS EBBEN SE SEMMI,AMÍG VALAKI EGYENES-STB,ÉS NEM GÁTLÁSTALANUL ÉL MÁSOK ROVÁSÁRA;STBSTB. AJÁNLOTT IRODALOM;A VELENCEI KALMÁR;PL ASSZEM AL PACINO-s FILMES VERZIÓ :)
2012. febr. 13. 13:23
 14/17 anonim válasza:
mert fested.
2012. febr. 18. 00:23
 15/17 CybrSpace ***** válasza:
Nekem állandó szakállam van, 25 vagyok, és az enyém is wöröses, nem annyira wörös, de napfényben nagyon látszik. Én úgy vagyok vele, hogy kit érdekel?! :D Akinek nem tetszik, nem néz rá. Ennyi a történet.
2012. ápr. 4. 00:31
 16/17 A kérdező kommentje:
Én teljesen elfogadom ezt, és tetszik is, csak a miértjére voltam kíváncsi :D
2012. ápr. 4. 10:40
 17/17 CybrSpace ***** válasza:

Találtam rá választ angol nyelven! Érdekes magyarázat, de nem tudom mennyire fedi a valóságot, Állítólag a BBC től származik.

"A szakáll sokban különbözik a hajtól, dúrvább, erősebb, göndörebb és nem hullik ki ha megöregszünk. Viszonylag kevés kutatás folyt az ügyben, hogy fényderüljön az emberi hajszín genetikai alapjaira, de úgy gondolják, hogy annak akinek vöröses szakálla van, az hordoz egy recesszív gént a negyedik kromoszómán. Ha valaki ebből a génből kettővel rendelkezik, akkor neki a haja is vörös lesz, de ha csak egy van, akkor csak a szakáll kap vöröses árnyalatot."

2012. ápr. 4. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!