Mi a fehér lyuk?
nem muszáj feltétlenül hogy másik dimenzoóban legyen, vagy másik univerzumban amúgy szerintem az első erre gondolt mert én úgy tanultam hogy egy fekete lyukba eső anyag egy szinguláris pontba összeroskad a lehető legkisebb darabjaivá hullva, majd ha léteznek fehér lyukak akkor a fehérjukból kilökődve új anyag keletkezik belőle.... és alternatív univerzumban
de az is lehet hógy két fekete lyuk egyesűl -> féreg lyuk keletkezik aminek egyik bejárta feket lyuk a kijárta fehér lyuk és az vihet egy másik időbe, vagy ugyanabba az időbe csak a téridő egyik más pontjára
ha nem érted írj e-mailt és ott jobban elmagyarázom...legalábbis megpróbálom :-)
Első vagyok.
Ha létezne fehér lyuk a mi dimenziónkban, akkor pontból kiáramló nagyon fényes sugárzás lenne. Egyetlen ilyen ismert képződmény van, a neve kvazár, de egy kvazár középpontja egy fekete lyuk, szóval ez így nem klappol.
Akkor nyilvánvaló, hogy a fehér lyuk egy másik dimenzióban/univerzumban létezik (már ha van). A kérdést egyébként a 10 éves lányom írta ki, nagyon érdeklik az ilyen csillagászattal kapcsolatos dolgok, a fehér lyukról egy nemrég kapott könyvében olvasott.
A nevében is köszönöm a válaszokat :)
Mivel a fehér lyuk a fekete lyuk ellentéte, és a fekete lyukba be lehet jutni, de vissza már semmi sem szabadulhat belőle, (még a fény sem), így a fehér lyuk olyan "képződmény", amelybe semmi sem kerülhet, de ami a fehér lyukban már eleve benne van, az onnan kijöhet.
Mivel még senki nem figyelt még meg ilyet, így létük is kétséges, de az sem kizárt, hogy a mi univerzumunkban is van ilyen, csak még nem figyeltünk meg.
Ha úgy képzeljük el, hogy a mi univerzumunkban lévő fekete lyukakba kerülő tárgyak egy fehér lyukon keresztül távoznak egy másik univerzumban, akkor miért ne lehetne, hogy abban a másik univerzumban lennének fekete lyukak, amelyekbe anyag juthatna, és a mi világunkban létező fehér lyukakon keresztül távozna?
8 igen csak ott - azok ugy keletkeztek hogy a már meglévő anyag ossze gyűlt szoval hiányzik a legfontosabb elem azaz a anyag kilökődés egy lyukból
De jobb példa az univerzum keletkezése amikor az anyag csak így a semmiből (persze nem semmiből hanem akkor is volt tiszta energia de sem ido sem tér sem gravitáció és egy fizikailag elképzelhetetlen fázis volt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!