Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Szaturnusz jelenleg retrográ...

A Szaturnusz jelenleg retrográd, vagy nem? Egymásnak ellentmondó adatokat olvasok.

Figyelt kérdés

Az efemeridákban jobban megbízom, azok szerint hetek óta előre tartó a mozgása a Szaturnusznak. Evvel szemben az mcse hu szerint csak feb.8-ától lesz előre tartó.

Ti hogyan tudjátok?

2012. febr. 2. 21:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Most direkt, február 8-án megfordul, azaz onnét kezdve lesz retrográd, aztán június 26. körül fog visszafordulni a direkt irányba. Ezt a Stellarium alapján mondom, ami egy ingyenes linuxos program, viszont le lehet tölteni Windows alá is. (Bár ott kicsit akadozva fut, legalábbis nálam...) Nyáron sokszor összevetettem az égbolttal, és úgy tűnt elég megbízhatóan mutatja, melyik égitest hol van.

[link]

Amúgy ez milyen szempontból fontos?

2012. febr. 2. 21:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Hoppá! De jo, h feltettem e kérdést. :) Köszi. Most megint utána jártam, és rájöttem: én néztem be valamit... ugyanis bár jól tudtam, hogy egyelőre előretartóan mozog, de feb 8-án valóban megfordul iránya, ahogyan te is irod, csak nem úgy, ahogyan értesültem róla eddig, hogy retróból előre, hanem forditva. :) Köszi , h rávezettél. :)
2012. febr. 2. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!