Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » ELTE vegyész vagy BME vegyészm...

ELTE vegyész vagy BME vegyészmérnök?

Figyelt kérdés

most tényleg olyan emberek válaszát várnám, akik tájékozottak a témában.

Én inkább a BME felé hajlok, mivel a vegyészek csupán laboratóriumi munkára ,,alkalmasak", míg a vegyészmérnökök tervezésre, folyamatirányításra is.

Véleményeket!:)

2012. jan. 31. 02:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igen, látom biomérnökire kevesebb pont kellett

Ez nem egy rossz ötlet! Köszönöm

2012. jan. 31. 15:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Én ELTÉre járok, öcsém BME (nem vegyész egyikünk sem). Én szoktam mondogatni, hogy "egyetemre járok" (ha arról van szó, mikor jövök haza), öcsém pedig "én a BME-re járok, nem egyetemre". Azt kell mondjam, néha kegyetlen, ami ott megy. Erős a nyomás a tanárokon, szórni kell a diákot, bár a vegyészmrnökin pontosan nem tudom, mennyire, de öcsi mesélte, nem mindig tuás alapján megy a megkülönböztetés. Ha a tanárnak olyan napja van, megbuktat mindenkit. Ezt is kalkuláld bele, hatalmas a stressz.

A vegyész amúgy arra jó, hogy több helyre tudsz továbbmenni vele. Pl. a biológiában nagyon sok ponton kell vegyészi ismeret, renegeteg biológus vegyészként kezdte. Az ELTE ebből a szempontból szerencsés, hiszen mindenki egy helyen van, jó az átjárás. De ha nem szeretnél a kutatásban maradni, egyértelműen a BME-t ajánlom, iparba, vállalatokhoz az jobb.

2012. jan. 31. 23:14
 13/13 anonim ***** válasza:

BME, én odajárok, és ismerek sok embert, aki az ELTE vegyészre, egyértelműen BME-t válaszd, sokkal széleskörűbb elhelyezkedésed lesz vele.

Amúgy írhatjátok a biomérnököt nyugodtan, 2 évig ugyanazok a tárgyak, szóval ha később átmész vegyészmérnökire onnan, minden tárgyadat elfogadják kb.

2012. febr. 1. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!