ELTE vegyész vagy BME vegyészmérnök?
most tényleg olyan emberek válaszát várnám, akik tájékozottak a témában.
Én inkább a BME felé hajlok, mivel a vegyészek csupán laboratóriumi munkára ,,alkalmasak", míg a vegyészmérnökök tervezésre, folyamatirányításra is.
Véleményeket!:)
Igen, látom biomérnökire kevesebb pont kellett
Ez nem egy rossz ötlet! Köszönöm
Én ELTÉre járok, öcsém BME (nem vegyész egyikünk sem). Én szoktam mondogatni, hogy "egyetemre járok" (ha arról van szó, mikor jövök haza), öcsém pedig "én a BME-re járok, nem egyetemre". Azt kell mondjam, néha kegyetlen, ami ott megy. Erős a nyomás a tanárokon, szórni kell a diákot, bár a vegyészmrnökin pontosan nem tudom, mennyire, de öcsi mesélte, nem mindig tuás alapján megy a megkülönböztetés. Ha a tanárnak olyan napja van, megbuktat mindenkit. Ezt is kalkuláld bele, hatalmas a stressz.
A vegyész amúgy arra jó, hogy több helyre tudsz továbbmenni vele. Pl. a biológiában nagyon sok ponton kell vegyészi ismeret, renegeteg biológus vegyészként kezdte. Az ELTE ebből a szempontból szerencsés, hiszen mindenki egy helyen van, jó az átjárás. De ha nem szeretnél a kutatásban maradni, egyértelműen a BME-t ajánlom, iparba, vállalatokhoz az jobb.
BME, én odajárok, és ismerek sok embert, aki az ELTE vegyészre, egyértelműen BME-t válaszd, sokkal széleskörűbb elhelyezkedésed lesz vele.
Amúgy írhatjátok a biomérnököt nyugodtan, 2 évig ugyanazok a tárgyak, szóval ha később átmész vegyészmérnökire onnan, minden tárgyadat elfogadják kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!