Meghatározható az ősrobbanás helye? +1kérdés
Meghatározható. Mindenhol. Az ősrobbanáskor a teljes tér abban az apró pontban volt, és az "fúvódott" fel. Tehát az a robbanás nem egy térben zajlott és egy végtelen térben tágul, hanem maga a tér az ami tágul és az ősrobbanás is az egész teret kitöltötte, így aztán most is ott vagyunk az ősrobbanás helyén.
És emiatt nem is lehet elmenni a világ széléhez, mert nincs neki széle. Legalábbis a mai tudásunk szerint nincs.
Az ősrobbanás az akkori térben történt, csakhogy kisebb volt a tér kiterjedése (lehetett 1 pont is). Ezért a mostani térre vetítve minden pontban egyszerre volt az esemény. Szerintem.
Ide tartozó kérdés, hogy lehet-e értelmezni a világegyetem közepét. Állítólag nem, mert ha elindulunk az egyik irányba, akkor ugyanoda jutunk vissza, tehát nincs széle a világnak. Olyasmi ez, mintha a Föld felületén körbemennénk, csak 3D-ben.
Mivel nincs végtelen mennyiségű anyag az Univerzumban ezért az anyagmennyiség által elfoglalt térrésznek van közepe. De azt nem lehet tudni h merre van. Az anyag által elfoglalt térrészről kívül nincsenek ismereteink. De talán az is gömbszimmetrikus.
Az ősrobbanást sehol se lehetne látni mert a fénye már szétoszlott, és egyenletesen érzékelhető kozmikus háttérsugárzásként.
Tom Benko, mert akkor kb. végtelen számú csillag lenne és az ég éjjel is világos lenne... ugyanis nem nagyon nyelődnek el a csillagok, galaxisok fényei... és még sok-sok dologból le lehet vezetni.
A mai tudásunk szerint a világegyetem anyaga és energiája véges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!