Ha valóban járt ember a Holdon a 70-es években, akkor miért nem történik hasonló napjainkban?
Utolsó , az USA kapitalizmusa fényévekkel jobb mint a szovjet Sztálinista , Leninista badarságok , meg a mocskos orosz kommunizmus.
Egyébként ez az USA vs Oroszország ,ez a kettő mindig verseng egymással és próbálják lepipálni egymást mindenben.
"Nagyapám annó mindig azt mondta: "Fiam ló..szt foltak Ők a holdon." "
Kevesebb kadarkat kellett volna innia az oregnek, lehet nem lett volna ilyen tompa.... bar az is lehet, hogy csaladi vonas. :-D
"Nagyapám annó mindig azt mondta: "Fiam ló..szt foltak Ők a holdon."
Mondta egy fizikai analfabéta!
"Egyenlőre nincs olyan techonlógia"
A nagybátyám rádióamatőr volt. Aki egy kicsit is ért a rádiózáshoz tudja hogy az adásnak van egy iránya és van egy távolsági faktora.Abból pontosan ki lehet mérni hol van az adás.Nincs ilyen hogy valahonnan jön.Azt is lehetett észlelni mikor a hold körül keringő űrkapszula a hold túlsó, oldalára került jellegzetesen fojtódott le az adás.Miért van hogy hozzá nem értők mondanak sokszor véleményt?
Drága 09:27,
Neked tipped sincs az iróniáról és szarkazmusról, jól sejtem?
Igazság szerint egyszerűen nincs miért a Holdra menni. Az első holdraszállás menő volt, aztán körülnéztek, hátha találnak valamit. Nem találtak semmit, legalábbis semmi olyat, ami megéri a kockázatot és a pénzt.
Kicsit olyan a dolog, hogy én egyszer voltam Miskolcon. Meggyőződtem róla, hogy nem tetszik, ami érdekes, azt láttam, panelrengeteg meg itt is van. Minek fizessek ki egy csomó pénzt és minek fordítsak egy csomó időt az utazásra, ha nincs ott semmi, ami érdekel (miskolciaktól bocsi, csak ez egy annyira tipikus példa)? Inkább oda utazom, ahol még nem voltam.
"Több, mint 30 éve nem jártak a Holdon, de 69-ben és a 70-es években igen.. miért?"
Mert akkor kellett megmutatni, hogy az USA és SZU közül ki az ügyesebb, ma viszont nincs ilyen politikai kényszer. Nem a technikai, hanem a politikai feltételek hiányoznak ma.
Mai áron az USA 1958 és 1972 között 730 mrd dollárt költött az űrprogramra. Ezt ma is ki tudnák fizetni, csak ahhoz kellene valaki, aki megszavazza.
1958-1961 során 12 mrd dollárt adtak ki, tehát az ember űrbe juttatása kb. 250 milliárd forintba került. Erre tehát Magyarország is képes lenne (feleannyiba kerül, mint a 4-es metró), csak senki se választana meg egy olyan pártot, amely azzal kampányol, hogy 250 milliárd forintot erre költ.
11:15
Miskolc változatosabb hely, mint a Hold felszíne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!