Dezodorok miért nem működnek sűrített levegővel?
Figyelt kérdés
Szinte naponta lehet olvasni arról, hogy a dezodorokban, festéksprayekben található ilyen olyan hajtógázok mennyire károsak az ózon rétegre. Miért nem lehet ezeket a gázokat egyszerűen sűrített levegővel helyettesíteni? Gondolom valami fizikai oka csak van, ha eddig nem tették meg...2012. jan. 10. 10:07
11/16 anonim válasza:
Egyébként sem ez a lényeg, hogy a levegőt, vagy a levegőtől eltérő gázokat hajtógáznak vagy más egyébnek nevezzük-e. A válaszom lényege nem ez volt.
12/16 A kérdező kommentje:
Hát ha valamelyik válaszadót megsértettem volna a stílusommal , ahogyan itt írta valaki, hát elnézést, nem állt szándékomban. Én csak egy kérdésre szerettem volna magyarázatok kapni, és csak arra. Környezettudatos embernek vallom magam, évek óta csak golyós dezodort használok, és abból is azt, ami üvegben van és nem műanyagban. És azzal is tisztában voltam, hogy ha eddig nem sűrített levegőt használtak, annak valami magyarázata csak kell legyen, nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. A helyes választ PótPápuaPuapó adta, kiegészítve a 11:57-es hozzászólóval.
2012. jan. 10. 20:47
13/16 anonim válasza:
Jó, akkor újra elmondom: nagyon sok dezodor kapható pumpás kivitelben. Nem kell feltalálni, nincs fizikai oka semmi annak, hogy nem gyártják, mert gyártják.
14/16 A kérdező kommentje:
Jaj basszus...Én nem azért kérdeztem, mert nem tudtam eldönteni, hogy milyent vásároljak. Tudom, hogy lehet kapni pumpás dezodorokat...és akkor mi van?
2012. jan. 10. 21:20
15/16 anonim válasza:
Barátom akkor elfeledted a saját kérdésed:
Miért <b>NEM</b> lehet ezeket a gázokat egyszerűen sűrített levegővel helyettesíteni? Gondolom valami fizikai oka csak van, ha eddig NEM tették meg...
16/16 anonim válasza:
Egyébként alkalmazzák a sűrített levegős technológiát, de nem dezodoroknál, hanem pl. féktisztító spray- oknál.
Vannak kifejezetten erre acélra készült dokkoló utántöltők a palackok újratöltésére. Ott működik a technológia, megfelelő folyadékmennyiséghez megfelelő mennyiségű sűrített levegőt adagol a dokkoló. Nyilván itt nem okoz gondot a levegő oxidáló hatása sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!