Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor kel a Nap az Észak-Dél...

Mikor kel a Nap az Észak-Dél irányra merőlegesen?

Figyelt kérdés
2009. máj. 23. 17:22
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
A mi szélességi körünkön soha. A bak- ill. ráktérítőn a tavaszi ill. őszi nap-éjegyenlőség idején.
2009. máj. 23. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem a tavaszin és őszin, hanem a nyárin és a télin.

Én pont a napfordulókor utazom a ráktérítő vonalába, és láthatom amint kétszer nyugszik a nap.

Tehát a Ráktérítőn a nyári napfordulókor (júniusban), a Baktérítőn pedig a téli napfordulókor (decemberben) merőleges.

2009. máj. 23. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2 rossz válasz fölöttem. Az É-D-re merőleges az a K-NY. Pontosan keleten kel - nálunk is - a tavaszi és az őszi napforduló idején.

A nyári napforduló idején délben merőleges áll a ráktérítő, a télin a baktérítő felett, de ez más tészta.

2009. máj. 23. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is a 21:45 válasz a helyes. Mikor az Egyenlítő fölött van a Nap. (csillagászati értelemben nagy betűvel)
2009. máj. 23. 23:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Igentisztelt válaszadók,én még mindig nem kaptam a kérdésemre választ, mert amint látom , van némi eltérés köztetek
2009. máj. 24. 11:00
 6/8 anonim ***** válasza:
A válasz igen egyszerű: REGGEL.
2009. máj. 24. 13:11
 7/8 A kérdező kommentje:

13-11-es, nem érted a kérdést!

Ha megnézed a Nap-felkeltét például januárban és most, ugyanott látod?

2009. máj. 24. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
A 3. válaszadónak van igaza
2009. máj. 24. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!