Van ellentmondás a két mondás között (fekete lyuk, gravitáció)?
Tehát hallottam már ezt:
"a tér nem bír el akármekkora gravitációt" - amikor egy elég nagy csillag a végét járja, magába roskad, és fekete lyuk jön létre.. tehát mintha a tér egy bizonyos pontban eltorzulna -> ez a torzulás nem más mint a fekete lyuk
"minden objektum mozgásban van a világegyetemben" - tehát nincs egy kitüntetett galaxis, amely nem változtatna helyet a világűrben.. nincs fekete lyuk, amely a térnek mindig ugyanabban a pontjában lenne..
tehát a kettő kapcsán nem értem a fekete lyukat.. akkor a fekete lyuk is változtatja a helyét? akkor úgymond nem károsítja a teret, amelyet "végigszánt"? nincs a TÉR vagy TÉRIDŐ fogalmára valamilyen más modell, mint a lineáris algebrás verzió?
Nem vagyok egy nagy valaki, de ha a fekete lyuk torzítja a gravitációt.
Ha arrébb megy akkor arrébb torzítja és ahol volt ott a téridő helyre áll.
Szerintem nem.
Lehet, hogy ezt is elég jól félre értettem, de ha jól emlékszem Einstein mondta, hogy a téridő az alakítható,nyújtható stb. kb mint egy gumiasztal.
Azon is ugrálhat egy 100 kg-os ember(fekete lyuk) mégis vissza áll... :D
"a tér nem bír el akármekkora gravitációt"
Ez egy nagy butaságnak tűnik, a többi szövegedet is olvasva.
Az anyag nem bír el akármekkora gravitációt.
Ez úgy néz ki, hogy ha egy test közeledik a fekete lyukhoz, akkor először a gravitációk különbsége (a két vége között) széttépi a testet.
Utána, mikor már apró darabokra van tépve, az akkor már sokkal nagyobb gravitáció széttépi a molekulákat atomokra.
Utána az atomokat (atommag, elektronok).
Utána az atommagot.
Utána az ezt alkotó részeket (kvarkok, stb) is.
Mire leér a fekete lyuk középpontjába, szétesik húrokra. Ezek tapadnak aztán hozzá az ott lévő többi húrhoz.
A tér közben görbül - ott, ahol a középpont van, nagyon görbül - de azért köszöni, jól érzi magát.
Ha a fekete lyuk odébbmegy, akkor a tér a régi helyén kiegyenesedik, az új helyén kezd el görbülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!