Mit vizsgáljak a mikroszkópommal?
úgy néznék minden félét de nem tudom mit nézhetnék
vért már probáltam penészt már néztem
Mindenféle levél metszetek, hagyma (egy kis jóddal színezve különösen látványos) bogarak darabja, szárnyak, lábak, fej.
Ha erős mikroszkópod van, akkor pocsolyából víz (amőbák, különböző egysejtűek). Ha fiú vagy, saját ondó is érdekes látvány :P
Természetes víz élőlényei.
Rovarszárny, lepkeszárny, összetett szem.
Lepke pödörnyelv, rovar szájszervek (bár ezeket igen nehéz kipreparálni).
Nyálkahártya kenet sejtjei, szőrszálak.
Én anno vettem pocsolyavizet kb. egy decit a pocsolya tetejéről, meg az aljáról,az iszapos részből is egy decit, összeöntöttem és kicsit megmelegítettem (legyen langyos, de ne forró!),és beletettem egy kis darab krumpli vagy banánhéjat, és világos helyen hagytam pár napig
És papucsállatkák keletkeztek benne elég sokan, ha vigyázol rájuk akkor 1 hét alatt egész sokan lesznek
http://www.youtube.com/watch?v=qadlfDW3kkE
Ezt a videót még én csináltam anno a saját tenyészetemről, úgyhogy hajrá! :)
Ezek mellett még rengeteg minden lehet: mindeféle bogarak meg hajszál, meg pl. keményítő híd vizes oldatát (és látszik benne szépen a sok keményítő molekula).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!