Mik az ősrobbanás gyenge pontjai?
Hát te tudod... Biztosan igazad van, hogy ennyire le mered ugatni Hawkingot... Bár nem tudom, hogy akkor ugyanezt teszed Feynmannal, Kakuval, és még pár tudóssal is?
Én csak azért hoztam fel példának Hawkingot, Feynmant és Kakut, mert ők rendelkeznek akkora tudással, hogy el tudnak magyarázni valamit a tenzormezők előráncigálása nélkül is. Azaz tudják OLYAN SZINTEN a fizikát, hogy nem csak képletekkel tudnak dobálózni, hanem meg tudják fogalmazni a jelenségeket (hogy is mondtad?) "hogy egy szellemileg visszamaradott is felfogja".
Tudod ERRE azért nem mindenki képes. Például te sem. Te csak pocskondiázni tudsz nálad SOKKAL okosabb embereket.
Legalább olvasd el, hogy kire dobálsz sz@rt:
Nos ők HATÁROZOTTAN TÁMOGATJÁK az ősrobbanás elméletét... De hát TE biztosan sokkal jobban tudod, mint ők!
Pedro
Gödel óta TUDJUK, hogy bármilyen logikai rendszerben VANNAK olyan állítások, melyeket sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet. Ebből következően tökéletes elmélet nincs, nem is lehet, hiszen egyetlen elmélete sem fog egzakt választ adni a világegyetemmel kapcsolatos összes kérdésre, azaz nem írja le pontosan.
Mindenesetre az eddigi elméletek - kezdve a Newtoni fizikától folytatva a relativitáselméleten keresztül a húrelméletig - egyre pontosabban írják le a minket körülvevő világot, és attól még, hogy ezt nehezen tudod elfogadni, eléggé pontosan bizonyítják már most is, hogy a világ hogyan fejlődött egészen a kezdeti néhány mikroszekundum óta.
Hogy ez idő ELŐTT mi volt, arra jelenleg egyetlen elmélet sem tud egzakt választ adni - és lehet hogy talán soha nem is fog. De emiatt azért én nem vonnám kétségbe az eddigi tudományos eredményeket, főleg azért, mert ezen elméletek alapján már annyi mindent megalkottak, hogy nehéz lenne azt mondani, hogy nem igazak.
Még akkor sem, ha kicsit (nagyon) nehéz megérteni azokat.
Pedro
Először is leszögezném hogy egyet értek az ősrobbanás elmélettel, de a kérdés nem erre irányul csak az előző számomra nagyon vicces viták elkerülése miatt gondoltam kezdésnél nem árt ha leszögezem.
A gyenge pontjai: a világegyetem anyagának mennyisége, hogy miként történt, mi miatt történt(ha ott volt az a sok anyag miért robbant fel, és miért nem tudott egy helyben maradni :D), miért lett volna ott anyag (az is lehet a kialakulás egyszerre minden helyen történt robbanás nélkül egy nagy-nagy gázgömb keletkezett ami aztán sűrűsödött galaxisokká), fontos még megemlíteni hogy azon az elven indult el az ősrobbanás hogy tágul a világegyetem, és ha egy helyben maradt volna minden akkor senkinek sem jut eszébe erre gondolni, de jelenleg úgy tudjuk hogy a világegyetem tágulása gyorsul ami viszont teljesen ellent mond az ősrobbanás elméletnek hiszen ha minden úgy történik ahogy gondolják akkor lassulnia kellene, és itt most a sötét anyag és hasonlókba pedig nem mennék bele, ha bárkit érdekel akkor kérdezze meg máshol.
Az ősrobbanás egy elmélet. Nem számít ki mennyire harcol érte, nem számít ki mit mond, akkor is igaza van mindenkinek aki megkérdőjelezi mert egy elmélet és nem bizonyított. Mindenre amit leírtam vannak elméletek a megoldására és a mikéntjére, de ezeket ugyancsak nem bizonyították.
A vitához hozzászólva ha valaki kicsit is szeretne újat alkotni a témában (esetleg akármi másban is), vagy csak jobban meg akarja érteni, akkor az első lépés ehhez hogy azt mondja hogy talán nem is így történt és aztán a tényeket összegezve megpróbál felállítani egy hipotézist és eljut valahová. Mellesleg Hawking és Einstein is hibázott már, és attól hogy ők mondanak valamit még nem biztos hogy úgy van, aki pedig nem ért egyet az gondoljon abba is bele hogy akik azt mondták hogy a föld lapos azok megfigyeléseken és tényeken alapuló elméletet kiabáltak, és állítottak be tényként kevés és gyenge ellenérvvel szemben.
abban mind egyetértünk, hogy kezdetben az univerzumunk egy szinguláris pont volt és ez kezdett el tágulni robbanásszerűen (=ősrobbanás), abban nem értenek egyett a tudósok hogy előtte mi volt, mivel az előttre nem lehet betekinteni. Lehet hogy egy fehérjükból kieső anyag volt valójában ami elkezdett tágulni, és így több millió alterbatív univerzum is lehet....
gyenge pontnak talán azt tartanám, hogy ha van ilyen!, hogy az ősrobbanás előtt az univerzum 0 kiterjedésű volt, és végtelen hőmérsékletű... és ez azárt elég elgondolkoztató, bár én nem mondanám gyenge pontnak, de tényleg merész elgondolás, de elfogadták a világ legelfogadottabb tudósai (Hawking, Kaku... és még rengetegen) így én is mert nekik hiszek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!