Valaki meg tudja oldani ezt a matek feladatot?
Figyelt kérdés
A szabályos háromszög egy belső pontját összekötjük a csúcsokkal és a pontból merőlegeseket állítunk az oldalakra. Bizonyítsd be, hogy a vonalkázott területek összege a háromszög területének fele!
Kép a linkkel megnyitható:
2011. nov. 30. 22:28
1/18 anonim válasza:
Buktam matekból, szóval nem igazán, de becsületemre szóljon, hogy válaszoltam. :$
2/18 anonim válasza:
Területátdarabolásos feladatat!Azaz húzzál párhuzamos egyeneseket az oldallal és onnan már te is betudod fejezni! Most meg nekem lenne egy kérdésem!lyenek nem nagyon vannak az órán sőt!Mész te versenyre mi?
4/18 anonim válasza:
Testvér lényeges volt ezt kiírni?
5/18 anonim válasza:
csak megjegyeztem. én ennél 100szor nehezebbeket kapok
6/18 anonim válasza:
OK nézd én 14 éves vagyok,próbálok segiteni annak akinek problémái vannak.Különben meg te is írhatsz nekem ha valamit nem tudsz megcsinálom neked garantáltan.
7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Igen, levelezős versenyfeladat, de én nem indulok, csak megkaphattuk mi is a feladatokat. Jó megoldásokért ötös jár.. :) (Tudom.. nem helyes.)
Egyébként most értesültem róla, hogy már meg van a megoldás. Valahogy úgy jött ki, hogy meghosszabbították a háromszögek oldalát, és szabályos deltoidok jöttek ki. Még nem tudom pontosan, hogy néz ez ki, de majd este elmagyarázzák nekem. :)
2011. dec. 3. 10:52
8/18 anonim válasza:
A megoldás kizárolag az lehet amit irtam. párhuzamosamakat huzol az oldalakal és bebizonyosul,nehogy már ne legyen igazam voltam a versenyen amikor ez ment tavaly a Varga Tamáson melesleg jól megcsináltam.
9/18 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nincs igazad, de miért ne lehetne több bebizonyítási módszer?
2011. dec. 4. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!