Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki meg tudja oldani ezt a...

Valaki meg tudja oldani ezt a matek feladatot?

Figyelt kérdés

A szabályos háromszög egy belső pontját összekötjük a csúcsokkal és a pontból merőlegeseket állítunk az oldalakra. Bizonyítsd be, hogy a vonalkázott területek összege a háromszög területének fele!

Kép a linkkel megnyitható:

[link]

2011. nov. 30. 22:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Buktam matekból, szóval nem igazán, de becsületemre szóljon, hogy válaszoltam. :$
2011. dec. 1. 01:00
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Területátdarabolásos feladatat!Azaz húzzál párhuzamos egyeneseket az oldallal és onnan már te is betudod fejezni! Most meg nekem lenne egy kérdésem!lyenek nem nagyon vannak az órán sőt!Mész te versenyre mi?
2011. dec. 1. 10:03
 3/18 anonim ***** válasza:
pofonegyszerű a dolog
2011. dec. 1. 17:43
 4/18 anonim ***** válasza:
Testvér lényeges volt ezt kiírni?
2011. dec. 1. 21:11
 5/18 anonim ***** válasza:
csak megjegyeztem. én ennél 100szor nehezebbeket kapok
2011. dec. 1. 21:53
 6/18 anonim ***** válasza:
OK nézd én 14 éves vagyok,próbálok segiteni annak akinek problémái vannak.Különben meg te is írhatsz nekem ha valamit nem tudsz megcsinálom neked garantáltan.
2011. dec. 1. 23:22
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen, levelezős versenyfeladat, de én nem indulok, csak megkaphattuk mi is a feladatokat. Jó megoldásokért ötös jár.. :) (Tudom.. nem helyes.)

Egyébként most értesültem róla, hogy már meg van a megoldás. Valahogy úgy jött ki, hogy meghosszabbították a háromszögek oldalát, és szabályos deltoidok jöttek ki. Még nem tudom pontosan, hogy néz ez ki, de majd este elmagyarázzák nekem. :)

2011. dec. 3. 10:52
 8/18 anonim ***** válasza:
A megoldás kizárolag az lehet amit irtam. párhuzamosamakat huzol az oldalakal és bebizonyosul,nehogy már ne legyen igazam voltam a versenyen amikor ez ment tavaly a Varga Tamáson melesleg jól megcsináltam.
2011. dec. 4. 09:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nincs igazad, de miért ne lehetne több bebizonyítási módszer?
2011. dec. 4. 17:05
 10/18 anonim ***** válasza:
Itt nincs. :D
2011. dec. 4. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!