Miért habzik a tea?
Figyelt kérdés
Talán dilinyós vagyok, hogy ilyenek foglalkoztatnak, de mégis: miért habzik a tea? :D Talán valami detergens hatású vegyület van benne?2011. nov. 24. 17:01
1/6 anonim válasza:
Habzik? Érdekes... a csersav okozhatja. Én még nem láttam habzó teát. Biztos, hogy abban a teában nem volt semmi oda nem illő? (Mondjuk... szappan? :D )
2/6 A kérdező kommentje:
Biztos :) Nem olyan durván habzik, csak sok apró buborék, olyan fehéres habja van. Már majdnem krémszerű. Majd ha 1x csinálsz teát, nézd meg.
2011. nov. 25. 10:51
3/6 anonim válasza:
Nekem a víz is meg a kakaó is habzik.
Szerintem valamilyen szinten van az a gázok "feloldódnak" de nem bírnak benne maradni, ezért jönnek fel a felületre.
4/6 A kérdező kommentje:
Ma ismét csináltam. Leginkább a cukor hozzáadása után habzott fel. Lehet, hogy a cukorkristályok közé szorult levegő jön így ki?
2011. nov. 25. 18:33
6/6 anonim válasza:
a citrom és a cukor hatására habzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!