Ez miért volt? Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú
jódot akartam volna venni a gyógyszertárba, de közölte velem a nagymama korú eladó, hogy nem tudnak mire adni, mert kiégeti, szétmarja az üveget. 20g kb 590 be került volna, de nm adta oda. a jódot az iskolákban is üvegben tartják, gondolom a gyógyszertárba sem gyémántfiolákban.
indokolt volt, hogy nem adta ki?
*mire=mibe
*nm=nem
Nem lehet, hogy valamit félreértettél?
A tiszta jód tényleg nem használható fertőtlenítésre, mert erősen roncsolja a bőrt - lehet erre gondolt, csak rosszul hallottad, vagy hasonló.
az üveget nem marja szét a jód, viszont erős sejtméreg, akár a klór, bróm vagy fluor. A halogénekre jellemző. Szerintem akárkinek nem adnak a gyógyszertárakban ilyen vegyszereket, ez lehetett az oka, ne kisérletezgessenek otthon a gyerekek.
Én egyszer próbáltam meg csak bromid tartalmú vizes oldatot kérni, egyből megérdeklődték, hogy mire kell, stb. stb.
Hiába mondtam, hogy munkahelyre, ionkromatográfiás vizsgálatokhoz, mivel laborban dolgozom, azt mondták, hogy nincs ilyen vegyszerük. 3 gyógyszertárban is megkérdeztem, mindig ez volt a válasz. Vagy tényleg nincs, vagy senkinek nem adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!