Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » SEGITSÉG! Mindjárt kémia doga...

SEGITSÉG! Mindjárt kémia doga és nem értem?!

Figyelt kérdés
Szoval,hogy az elemmolekulák és a vegyület molekuláknak a szerkezeti és összegképletei hogy vannak egyáltalán hány ilyen van és ha alaki tudná leirná nekem minden fajtáját? nagyon megköszönnöm :D
2011. nov. 5. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Hát igen, te annyira nem tudod hogy még azt sem tudod, hogy mennyire semmit nem tudsz.
2011. nov. 5. 16:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát képzeld el hogy valamennyit én is tudok csak a tanárunk hiányzott és igy nem nagyon tudtam megérteni de inkább ha te annyira tudod akkor válaszolhattál volna rá mint hogy itt kritizálsz pf!
2011. nov. 5. 16:50
 3/14 anonim válasza:
90%
Ha esetleg bővebben elmagyaráznád, mire vagy kíváncsi, tudnék segíteni. Például, milyen elemek és molekulák összeg- és szerkezeti képletére vagy kíváncsi?
2011. nov. 5. 16:57
 4/14 A kérdező kommentje:
hát hogy pl a hidrogén,ammónia ezeket tudom de milyenek vannak még? mert nekünk csak ennyit mondtak el és nagyon félek hogy nem fogom tudni
2011. nov. 5. 17:03
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

ammónia az neked elemmolekula?:D

ezek után ne bizonygasd a hozzáértésedet, a saját érdekedben:)

ugyanis azt, hogy mik azok az elemek, már szeptemberben tanulhattátok, ergo egy kis parasztlogikával össze kéne tudni rakni a képet, tanár ide vagy oda.

mert mi az elem? azonos protonszámú atomok halmaza. ergo az elemmolekulák olyan atomokból állnak, amelek p.száma megegyezik. na már most akárhogy is nézem, a nitrogén és a hidrogén protonszáma sehogy nem akar egyezni. ebből már le kell tudnod vezetned az elemmolekula fogalmát, a összeg-és szerkezeti képletet pedig megtalálod a tankönyvben/neten, vagy levezeted periódusos rendszerből.

2011. nov. 5. 19:27
 6/14 anonim ***** válasza:
57%

ja bocs, a vegyületmolekulákat is kérdezted hát abból van kismillió. na jó, nem ködösítek tovább:

elemmolekulák: nitrogén, oxigén, kén, hidrogén, foszfor, klór, fluor, jód, bróm.

vegyületből tényleg sok van. de ezek 7.-ben vagy 9.-ben (nem tudom, hányadikba jársz, de előbbire tippelnék:) a leggyakoribbak:NH3, H2O, SO2, HCl, H2SO4, HNO3, KCl, CO, CO2, C6H12O6. meg a szerves vegyületek, de azokat nem tanultátok.

2011. nov. 5. 19:34
 7/14 anonim ***** válasza:
öhm. illetve acujor is szerves, de az alap szerves:)
2011. nov. 5. 19:35
 8/14 A kérdező kommentje:
8.-os vagyok és ezeket mind a tanár irta amit én most ide irtam ugyhogy akkor ezekszerint azt állitod hogy jobban tudod mint a tanár?? pf hát akkor jó te ezt modod ő azt ...de szerintem egy tanár jobban tudja mint te.. ennnyi amugy meg kösz
2011. nov. 5. 19:55
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem is állítottál semmit, és ne vitatkozz. Én itt leírom neked b.zdmeg amit egy ötéves is megért 2 másodperc alatt, te meg még mindig reklamálsz. Akkor c$eszd meg te kémiazseni.
2011. nov. 5. 20:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Már boccs de én nem téged kritizáltalak :/
2011. nov. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!