A mellékcsoport mit határoz meg? Kémia
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a főcsoportszám=vegyérték elektronok száma, de a mellékcsoportokból is megtudhatjuk a külső elektronok számát, vagy ott hogy van? Mert pl. a Zn a II.B-ban van és 2 külső elektronja van.2011. okt. 5. 16:55
1/8 anonim válasza:
A "B"csoportokba a "d" alhéjen lévő elektronok számát nézhetjük ezen 10 elektron fér el ezért van 10 oszlop, de mindig csak a kövi periódus "s" pályája után kezd el feltöltődni..1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d2..stb
2/8 anonim válasza:
3/8 A kérdező kommentje:
De az igaz, hogy a külső elektronok száma egyenlő a mellékcsoport számával? pl.: Vanádium -> V.B -> 5 külső elektron?
2011. okt. 5. 17:27
5/8 A kérdező kommentje:
"5s2 4d5 alapállapotban" Miért? Ez hogy jött ki neked? Nem 4s2 3d3?
És lenne még 1 kérdésem:
A cinknek az elektronszerkezete:(Ar)4s23d10, de külső elektronjainak száma 2. Itt a 3d10-et nem vesszük figyelembe, mert telített?
2011. okt. 5. 18:26
6/8 anonim válasza:
Nem!Ugye a 4. periódusba van de a B csoportba azaz d mező
és írtam h mindig a kövi s pája töltődik 2 elektronnal és csak utánna az előző d mező!le is írtam a sorrendet!
A D az zárt így szerintem úgy logikus ahogy írod , az s pájáról adnak le 1-2 elektront az oszlopban lévő elemek
7/8 A kérdező kommentje:
Inkább leírom. Ugye V rendszáma 23. Elektronszerkezete: 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d3 nekem így jön ki a 23 :D
2011. okt. 5. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!