Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A "Big Bang Theory" szerint...

A "Big Bang Theory" szerint hogy került oda az anyag ami azóta is tágul?

Figyelt kérdés
2011. aug. 28. 14:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Senki sem tudja. Még a big bang theory sem. Tulajdonképpen ez az utolsó támasza/esélye a vallásoknak.
2011. aug. 28. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én kedvenc elméletem szerint a tágulás egyszer elér egy kritikus pontot és utána zsugorodni kezd az univerzum, míg végül ismét egy pontba sűrűsödik az egész, ami egy újabb ősrobbanást idéz elő. És az egész kezdődik előlről. Ez persze nem magyarázza, hogy az anyag honnan lett, de nem is kell, mert egy körfolyamatról van szó, aminek ugye nincs eleje és vége. Ha jól rémlik, akkor Big Crunch az elmélet neve.
2011. aug. 28. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Nézz utána a húrelméletnek. ha jól tudsz angolul, akkor ajánlom az angol wiki-t, nagyon sok infó ott van. A magyar eléggé szegényes. (Legalábbis az volt, amikor utoljára megnéztem.)
2011. aug. 28. 14:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Hali

Szerintem ezt a témát fölöslegesen boncolgatjuk ugyanbis nem tudjuk még elképzelni sem ,hogy hogyan működhet a folyamat.Egyszerűen az emberi agy nem képes felfogni ,hogy mik játszódnak le.

Én is abban hiszek ,hogy oszcillál az univerzum azaz kitágul majd 1 kritikus ponton mint mondjuk a bungie jumping kötél összerándul és olyan sebességgel roppan össze ,hogy 1 "nagy bumm" lesz és ismét elkezd tágulni az előbbi robbanás maradványai ismét elkezdenek kavarogni majd létrehoznak újabb objektumokat.

Még azt is el tudom képzelni ,hogy amikor elkezd összezsugorodni visszafelé megy az idő ,ha az időt is dimenzióként kezeljük.

2011. aug. 28. 15:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az anyag (energia) nem vész el csak átalakul.

Tehát az ott levő anyag (energia) mindig volt, mindig lesz, csak váltogatja formáit, helyeit, tulajdonságait.

2011. aug. 28. 15:25
 6/9 Fénysebesség ***** válasza:
Ha az anyagot jobban megvizsgáljuk, akkor energia, rezgés. Van volt és lesz végtelennyi formában. Hogy miért van energia, vagy bármi, az már filozófia. Miért ne lenne? Van és kész. Ahogy én elgondolom, az ősállapot megfoghatatlan, kiismerhetetlen. Lehetne akár Isten is, mert valakiknek ez a megnevezés tetszik. De aztán BUMM... és végtelennyi formában kiáramlik a világ. Tehát az anyag szerintem egy forma, amin keresztül megfoghatjuk a létezést.
2011. aug. 29. 12:53
 7/9 Tom Benko ***** válasza:
Az energia alakult át anyaggá, amikor már eléggé "lehűlt" a világ.
2011. aug. 29. 19:31
 8/9 A kérdező kommentje:
tehát a vilagegyetem egy orokmozgo?
2011. aug. 29. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
singularity [link]
2011. szept. 4. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!