Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A gömbnek hány oldala van?

A gömbnek hány oldala van?

Figyelt kérdés
nekem az fordult meg a fejemben hogy 0 végtelen vagy 1, légyszíves segítsetek
2011. aug. 27. 13:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

definiáld, hogy mit nevezel oldalnak :D

A gömbre én úgy definiálnám, hogy magának a fogalmonak se legyen értelme. (mint a 0-val való osztás)

2011. aug. 27. 14:28
 2/24 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem 0, mert az oldalakat élek határolják, a gömbnek meg nincs éle. Lehet, hogy hülyeséget mondok, még nincs diplomám...
2011. aug. 27. 14:28
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

ugyanilyen gondolatmenettel meg végtelen, mivel egy nagyon sok oldalú testtel lehet közelíteni a gömböt. Minél több oldala van annál közelebb lesz a gömbhöz. Határeset: végtelen oldal = gömb.

Tehát a 0-t és a végtelent is ki lehet hozni. Nincs értelme az oldal fogalmonak egy gömb esetében.

2011. aug. 27. 14:31
 4/24 anonim ***** válasza:
Lemon7: Mert ha van diplomád akkor nem hülyeség amit mondasz?:)
2011. aug. 27. 14:52
 5/24 anonim ***** válasza:
Nem, csak a 2 válasz között el kell telnie minimum 4 évnek, és akkor már olyat is tudni fogok, amit most még nem.
2011. aug. 27. 14:54
 6/24 reptoid tudós 2 ***** válasza:

Ha az oldal élekkel határolt síklap, akkor ránézésre 0.

De belegondolva, felbonthatjuk végtelen mennyiségű sík lapra, amiket élek határolnak, csak olyan kicsi a síklapok között bezárt szög, hogy szabad szemmel nem látszik az él.

2011. aug. 27. 14:57
 7/24 anonim ***** válasza:
24%
végtelen
2011. aug. 27. 15:58
 8/24 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés, a választ én sem tudom igazából, de amikor a kör kerületét tanulod majd, akkor úgy határozzátok meg határértékkel, hogy: K(beírt sokszög) < K (kör) < K(körülírt sokszög) vagyis alulról és felülről becsled, egy minél több pontból álló sokszöggel, ami közelít a végtelenhez. Tehát ha beletudsz írni és kiszámítani egy 3 oldalú szabályos sokszöget, akkor beletudsz írni egy 4 oldalút, 5 oldalút, .... n oldalút. ahol n tart végtelenhez. Ugyanez igaz a körülírt sokszögre is.
2011. aug. 27. 17:16
 9/24 anonim ***** válasza:
Gömb esetében pedig beírt és körül írt testek felszíne.
2011. aug. 27. 17:18
 10/24 anonim ***** válasza:

szerintem is 0, aki azt mondja végtelen, attól azt kérném mutasson egyet. Max egy pontot tudnátok mutatni, azt meg én nem nevezném oldalnak.

persze ez egy tipikusan olyan téma, amin el lehet vitázgatni sokáig, csak értelme nincs az ilyen vitáknak :)

az 1 oldal az még elmegy, hisz tényleg csak definíció kérdése :)

2011. aug. 27. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!