Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha pontosan hangsebességgel...

Ha pontosan hangsebességgel haladnék? . (többi lent)

Figyelt kérdés

...és ordítanék egy nagyon rövidet, akkor addíg hallom ugyanazt a hangot (esetleg folytonosan?) amíg fokozatosan le nem halkul? Azért el lehet ezt képzelni.

Egy kicsit részletesebb választ kaphatnék? Számításokkal törvényekkel igazolva? (addig sem unatkoztok) :D

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. aug. 24. 21:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
A hang veled terjedne, igen. De mivel olyan gyorsan mész, ezért elsüketítene a menetszél által keltett zaj.
2011. aug. 24. 22:07
 2/14 A kérdező kommentje:

:( pedig ki akartam volna egyszer próbálni

Teljesen igazad van. Köszi a válaszodat

2011. aug. 24. 22:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetném, mégis hogy akartad kipróbálni? :D
2011. aug. 24. 22:16
 4/14 A kérdező kommentje:

:D Először a vadászgépre gondoltam, hogy abban csücsülve de ahogy írtad hogy a szél...

És ha légüres térben csinálom?

2011. aug. 24. 22:19
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

légüres tér=vákuum?

a.) nincs olyan

b.) hanghoz kell közeg

c.) pont hangsebességet elérni nehéz(szerintem lehetetlen) mivel ha picit is gyorsabb/lassabb vagy, buktad. A hangsebesség pedig nem állandó közegen belül sem(itt-ott melegebb a levegő vagy fúj egy kis szél)

2011. aug. 24. 22:26
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem bukta, ha kicsit lassabb, gyorsabb, mert a hang terjed...

Amúgy, ha hangsebességnél kinyitod a szád, letépi a fejed a huzat! :D :P

G.

2011. aug. 24. 23:04
 7/14 anonim ***** válasza:
terjed-terjed, de ha lehagyod, akkor nem hallod, ha ő hagy le, akkor sem hallod, a kérdező pedig végig hallani szeretné ha jól értem.
2011. aug. 24. 23:36
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszaitokat!

Szerintem lehet pontosan hangsebességgel haladni, csak hát igen a menetszél bekavar. De ha nem a saját hangommal, hanem mondjuk egy digitális hanggal próbálnám akkor? És mondjuk védve lenne a testem a közegellenállástól?

2011. aug. 24. 23:39
 9/14 A kérdező kommentje:
Uccsónak (és mindenkinek): igen végig szeretném hallani :D
2011. aug. 24. 23:40
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Ha egy tárgy halad a levegőben (közegben) néhány problémával szembetalálkozol. Az első mindjárt az hogy a tárgy alakjától függően a test felszíne mentén a levegő áramlásának sebessége nem állandó, és nem is egyforma...

Vagyis lesz a tárgy közvetlen környezetében, ahol már hangsebesség feletti a levegő áramlási sebessége és lesz, ahol még alatta van. Ez áramlástanilag igen kedvezőtlen. Nem véletlen, hogy a repülőknél kerülni kell a tartósan hangsebesség körüli haladást. Nagyon komoly szerkezeti károkat képes okozni egy ilyen áramlás.

A hangodat illetően meg az a gond, hogy a tested maga is vezeti a hangot, ezt kizárni sem lehet, így valamennyi hangot mindenképp hallani fogsz.

2011. aug. 25. 09:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!