Ha pontosan hangsebességgel haladnék? . (többi lent)
...és ordítanék egy nagyon rövidet, akkor addíg hallom ugyanazt a hangot (esetleg folytonosan?) amíg fokozatosan le nem halkul? Azért el lehet ezt képzelni.
Egy kicsit részletesebb választ kaphatnék? Számításokkal törvényekkel igazolva? (addig sem unatkoztok) :D
Előre is köszönöm a válaszokat.
:( pedig ki akartam volna egyszer próbálni
Teljesen igazad van. Köszi a válaszodat
:D Először a vadászgépre gondoltam, hogy abban csücsülve de ahogy írtad hogy a szél...
És ha légüres térben csinálom?
légüres tér=vákuum?
a.) nincs olyan
b.) hanghoz kell közeg
c.) pont hangsebességet elérni nehéz(szerintem lehetetlen) mivel ha picit is gyorsabb/lassabb vagy, buktad. A hangsebesség pedig nem állandó közegen belül sem(itt-ott melegebb a levegő vagy fúj egy kis szél)
Nem bukta, ha kicsit lassabb, gyorsabb, mert a hang terjed...
Amúgy, ha hangsebességnél kinyitod a szád, letépi a fejed a huzat! :D :P
G.
Köszönöm a hasznos válaszaitokat!
Szerintem lehet pontosan hangsebességgel haladni, csak hát igen a menetszél bekavar. De ha nem a saját hangommal, hanem mondjuk egy digitális hanggal próbálnám akkor? És mondjuk védve lenne a testem a közegellenállástól?
Ha egy tárgy halad a levegőben (közegben) néhány problémával szembetalálkozol. Az első mindjárt az hogy a tárgy alakjától függően a test felszíne mentén a levegő áramlásának sebessége nem állandó, és nem is egyforma...
Vagyis lesz a tárgy közvetlen környezetében, ahol már hangsebesség feletti a levegő áramlási sebessége és lesz, ahol még alatta van. Ez áramlástanilag igen kedvezőtlen. Nem véletlen, hogy a repülőknél kerülni kell a tartósan hangsebesség körüli haladást. Nagyon komoly szerkezeti károkat képes okozni egy ilyen áramlás.
A hangodat illetően meg az a gond, hogy a tested maga is vezeti a hangot, ezt kizárni sem lehet, így valamennyi hangot mindenképp hallani fogsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!