Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A mágnesnek miért alakúl ki 2...

A mágnesnek miért alakúl ki 2 pólusa? Miért nem csak 1 alakúl ki, tudom hülye kérdés.

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 06:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Persze, hiszen nem létezik mágneses monopólus, írtam is, hogy azokhoz csak közel álló valami ez. A lényege csak annyi amennyi a cikk végén van :

"A kísérletek során ezek a spagettik úgy viselkedtek, hogy az egyik végük északi, a másik pedig déli pólusú volt. A spagetti-végeken levő mágneses monopólusok csak és kizárólag ezekben a különleges anyagokban léteznek, itt azonban mérhetőek és akár hasonlóan mozoghatnak, mint az elektromos töltések. El is nevezték az ő tevékenységüket magnetromosságnak."

Gondoltam ez érdekesebb mint a spinből meg az elektronok keringéséből eredő mágneses momentumról írni, ami azt mutatja, hogy csak mágneses dipólus létezik.

2011. aug. 21. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!