Melyik a gyorsabb? Az idő, vagy a fény?
A fénysebességet elérni nem lehet de átlépni igen? Ha nem éred el átlépni sem tudod. A test sebessége nem "ugorhat" csak úgy egyet, ehhez végtelen erő kellene.
"Ugyanis ha kilőnénk egy fénysugarat a fénysebességgel közlekedő tárgy mellett, természetesen a test leelőzné a fényt" -> Nézd meg a relativisztikus sebességek összeadásának képletét.
Megjegyzés: nullával valóban nem értelmezett az osztás, viszont a negatív számoknak csak a valós számok halmazán nincs gyökük, a komplex számok halmazán van.
Jó tanács: ne az ehhez hasonló netes fórumokról akard megérteni a speciális relativitáselméletet, ha tényleg érdekel vedd a fáradtságot és olvass el egy olyan könyvet (pl. Holics Fizika összefoglaló) amit a témához értő ember írt. A speciális relativitáselmélet egy erős középiskolai matek háttérrel még valamelyest érthető, az általános relativitáselmélethez "kicsit" több matek kell.
Olvasgatom a válaszokat.
A fénysebességet nöm lehet !!!,nöm lehet,!!!
Én csak annyit mondok rá hogy még! A hang sebességet sem lehetett sokáig ,sőt a föld korong alakú a szélén lefolyik a víz. Szerintem valahogy ki lehet játszani a fénysebességet is. De a kérdező szerintem arra kíváncsi hogyha a fénysebességet túllépnénk akkor az már időutazás lenne e? szerintem elvileg nem. csak úgy tűnne annak aki fénysebességgel mozog mintha állna minden. de valjában nem áll semmi csak a fény nem jutna el odáig. Azaz például egy fény sebességgel haladó tárgy teljesen láthatatlan lenne. Az már máskérdés ,hogy az anyagok molekuláris kötése mit szólna ehhez a tempóhoz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!